SDE

У Сколе відбулись похоронні богослужіння за покійним о. Василем Головацьким [фото]

13 січня 2016
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
12 січня в храмі Різдва Пресвятої Богородиці м. Сколе відбулась відбулась заупокійна Божественна Літургія та чин священичого похорону за покійним митрофорним протоієреєм Василем Головацьким. Богослужіння очолив владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, в співслужінні священиків єпархії.

У поминальному слові владика Григорій розповів про значення свяченичого служіння, коли покликана Богом людина приймає тайну священства і йде працювати в Христовий Виноградник. Єпископ зазначив, що похоронна заупокійна молитва - це вислів вдячності покійному о. Василю за його ревну служіння. Звертаючись до парафіян, владика Григорій закликав їх пам’ятати повчання покійного отця, яким він закликав любити Церкву і сповнювати Божі заповіді.

Зазначимо, що напередодні, 13 січня, над домовиною покійного священика відбувся чин ієрейського парастасу, який очолив владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький.

Після завершення богослужіння владика Ярослав навів слова св. Павла: «Я боровся доброю борнею, скінчив біг - віру зберіг. Тепер же приготований мені вінок справедливости, що його дасть мені того дня Господь, справедливий Суддя; та не лише мені, але всім тим, що з любов'ю чекали на його появу» (2 Тим. 4, 7-8). Проповідник наголосив, що ці слова святого Апостола можна вкласти в уста покійного о. Василя, який був ревним душпастирем Церкви і добрим сином свого народу, а його життя справжньою борнею.

У цій борні він покладався на Бога. "Блаженний Ти брате, тому що вибрав і прийняв Тебе Господь. Востаннє прощаючись з Тобою, згадуючи Твоє благородне життя і служіння та повне уповання на Бога повторяємо слова апостола Павла: „надія не засоромиться"", - сказав владика Ярослав.

Єпископ також родині покійного отця, яка до останніх днів опікувалась о. Василем.

Нагадаємо, що 10 січня 2016 року Божого на 79-му році життя і 45-му році священства відійшов у вічність митрофорний протоієрей Василь Головацький, вислужений священик Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: похорон, Сколівський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори