SDE

У Старому Самборі християнська молодь зустрічає зимові свята [фото]

26 грудня 2015
Друк E-mail
Фото Любові КУРІЙ
Попри те, що на вулиці не видно жодної сніжинки і морозець не щипає за щічки, але повсюди вже витає передсвятковий настрій. Усі – в очікуванні Нового року та Різдва Христового. Особливо радісні ці свята для дітей.

Гарно, по-християнськи, з благословенням отця-декана Старосамбірської УГКЦ о. Михайла Николина, почали відзначати свята зимового циклу юні парафіяни Старого Самбора. У надвечір’я свята Миколая у  святомиколаївському храмі міста відбулася змістовна вистава про це свято. ЇЇ підготували пластуни, а дивилися театральне дійство багато діточок: це і юні хористи церкви, з якими працює пані Тетяна Здреник, і учасники організації «Українська молодь Христові», наставником у якої є отець Олег Здреник, і вихованці катехитичної школи, на шлях Божої істини яких настановлює катехит Оксана Николин. Горнуться діточки Старого Самбора до храму, бо тут з ними належно працюють.

І це виховання у дусі Божої істини діти несуть з собою у життя.

Нещодавно побувала на ще одному дуже гарному і цікавому заході, який організував Старосамбірський Центр дитячої та юнацької творчості . Свято було дуже змістовне, глибоке, щире і водночас веселе. А особливість, яку побачила, що малі артисти на сцені – це практично всі ті, які належать до молодіжних християнських осередків. Почалося свято і завершилося молитвою за мир в Україні та за те, аби прийдешній рік став роком миру. Свято так і називалося: «Зустрічаємо рік МИРУ».

Ведучі зазначили, що там – на Сході триває війна. Злі вороги надалі обстрілюють наші позиції, у окопах святкуватимуть новорічно-різдвяні свята й наші земляки. Вони боронять нас, а ми зобов’язані бути вдячними їм. І такою вдячністю є й благородна мета свята – адже кошти від організованої ярмарки та зібрані гроші у скриньках для пожертв пішли на новорічно-різдвяні подарунки для дітей загиблих воїнів АТО та на допомогу у лікуванні воїна, який зазнав тяжкого поранення на війні.

Ми знаємо, що події в Україні болять кожного, проте кажуть, що у новорічні свята – здійснюються бажання. А найзаповітнішим бажанням кожного є прагнення миру. Також, як зауважила ведуча, говорять, як новий рік зустрінеш – так і проведеш. Тож провели гарне, веселе, невимушене свято, аби 2016 рік в Україні був мирним і щасливим.

Цікавинкою передноворічного дійства було те, що глядачі стали учасниками телеканалу «Клас», на якому власне й відбувався вогник. Як і годиться, вогник розпочався із передноворічних привітань. До речі, вітав усіх сам президент, який зазначив, що реформи в Україні розпочне  зі Старого Самбора. На сцені було ще багато захоплюючого та цікавого…

Кажуть, що вустами дитини говорить істина, а ми віримо, що щирість дитячих помислів почує Господь і подарує Україні мир.

На завершення свята отець-декан Михайло Николин, звертаючись до присутніх,  відзначив, що свято було дуже глибинне за своїм характером, бо ж організатори зуміли поєднати у гарний концерт і весь трагізм сьогодення українського, благодійність і радість від новорічно-різдвяних свят. І головне, що діти розуміють, що без Бога нам не обійтись, тому і линула з дитячих вуст щира молитва про мир в Україні та про щасливий прийдешній рік.

Відтак всі спільно виконали гімн «Боже, великий єдиний».

Любов КУРІЙ

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори