SDE

Святий Миколай не забув про жодну сироту Старосамбірського району [фото]

18 грудня 2015
Друк E-mail
Фото Марії КУЗЬМИН
У суботу християнський світ відзначає свято Миколая Чодотворця. він все життя присвятив милосердю. Тож ще за життя був названий батьком сиріт, удів і бідних. тому і після смерті він прославився даром творення чудес, його стали називати чудотворцем. Хто не вірить в дива, хто не чекатиме завтра Миколая?..

Як приємно, споглядати за реакцією дітей, які спросоння заглядатимуть під подушку, шелестітимуть пакунками, обгортками від цукерок, по домівках рознесеться запах помаранчів. Та, на жаль, не про всіх діточок можуть подбати батьки. З певних причин є ряд дітей, позбавлених батьківського піклування.
Але зміст свята Миколая у тому, аби і самому бути доброчинцем, бачити і піклуватися про тих, хто потребує нашої підтримки, помочі, дружнього плеча.
У нашому районі вже склалася добра традиція, що до дітей-сиріт району приходить Миколай. Таке свято відбулося і цього року, 15 грудня, у вівторок. Організовували захід парафіяни УГКЦ разом зі своїми настоятелями отцем-деканом Михайлом Николиним та о. Олегом Здреником, Союз Українок та служба у справах дітей Старосамбірської РДА.

Розпочалося воно традиційно Молебнем у церкві святого Миколая. А відтак у приміщенні "Карітасу" в дружньому парафіяльному колі за чаюванням запрошені діти поринули в атмосферу свята. Завітали до них і поважні гості: голова районної ради Тетяна Терлецька, голова РДА Микола Цепенда, мер Старого Самбора Ігор Трухим. Зі щирими та теплими словами привітань звертався отець-декан Михайло Николин, голова районної ради Тетяна Терлецька. А актори організації "Українська молодь Христові", яка за короткий час свого існування має ряд добрих справ, подарували гостям змістовне концертне дійство. На завершення свята Святий Миколай разом з працівниками служби у справах дітей роздавали дітям солодкі торбинки.

Як нам повідомив начальник служби у справах дітей Олег Досяк, зараз у районі є 59 сиріт, та дітей, позбавлених батьківського піклування, 10 неповнолітніх дітей, батьки яких загинули у зоні АТО, 11 - перебувають у складних життєвих обставинах.

Спостерігаючи цього дня за тими добрими та щирими дітьми, мимоволі вловлювала їхній не по віку мудрий погляд. А глибокі дитячі очі багато говорили, адже у таких малих дітей за плечима вже такий великий життєвий досвід, і, на жаль, гіркий. Багато хто з них втратив маму, хтось - і обидвох батьків, у інших - зловіща війна забрала татка, ще інші живуть не зі своїми біологічними батьками, бо ті зневажали Господній дар батьківства. Такі реалії життя, що живучи на одній землі, в одній країні, одному районі разом з усіма іншими дітьми на долю саме цих дітей Старосамбірщини випало бачити життя у інших барвах.
...Але від нас усіх залежить, як ми розфарбуємо будні тих діточок, котрі цього портебують.

Цього дня свято вдалося. Щира та дружня атмосфера зігріла, наповнила світлом душі та серденька, тих дітей, котрі за своє коротке життя відчули холодний подих долі.

Вірмо, що Господь ніколи не покине цих дітей на життєвих перехрестях, а щедро обдаровуватиме їх своїми ласками.

Марія КУЗЬМИН

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори