SDE

У Дрогобичі капелани подякували волонтерам та волонтерським родинам храму Преображення Господнього за всебічну допомогу

08 грудня 2015
Друк E-mail
www.revolutionua.com
6 грудня у храмі Преображення Господнього відбулася святкова подячна Божественна Літургія для волонтерів за участю військового капелана Тараса Коцюби та капелана волонтерів Ігоря Цмоканича.

Адміністратор храму, прот. Любомир Митник, представляючи капеланів, зазначив, що ієр. Тарас понад півтори року служить нашим воїнам на сході України. Саме від того часу громада храму понад півтори роки збирала гроші, щоб придбати автомобіль для капеланського служіння. На сьогодні священик завдяки швидкому пересуванню може в будь-який момент бути там, де потрібно, і послужити нашим військовим.

Звертаючись до присутніх, ієр. Тарас подякував людям доброї волі і звернув увагу на феномен України сьогодні на тлі європейських держав: «У цивілізованих державах є такий принцип: на одного воюючого – п’ятеро тих, хто забезпечує йому можливість воювати. У нашій країні дещо по-іншому. У нас на одного воюючого працюють сотні тих, котрі намагаються підтримати бійця там». Капелан розповів, що найбільше воїни радіють, плачуть і відчувають щастя від тих подарунків, дрібничок, які пригадують їм їхній рідний дім. Священик запросив гуртуватися і діяти разом, щоб наблизити той щасливий день, коли наші воїни, діти, батьки, діди повернуться додому і скажуть: «Спасибі».

Ієрей Ігор Цмоканич, капелан волонтерів м. Дрогобича, подякував людям за участь у житті країни, за подарований час, інколи відірваний від родини, пожертвувані кошти і запросив не зупинятися у своїх зусиллях: «Ця війна – наша спільна війна. Коли ти дитині щось даєш і їй це подобається, то вона каже – «Дайте ще». Так і ми просимо сьогодні Вас – «Дайте ще». Ще багато є потреб». Як висловився капелан, у моменти перед святкуванням свята Миколая, солдати госторо відчувають сум за домом. Він закликав громаду допомогти воїнам відчути, що хтось про них думає, пам’ятає, що ми разом з ними святкуємо це свято.

На завершення, подякував парохіяльним родинам Дуда, Бараняк, котрі, не шкодуючи свого часу, жертовно служили і допомагали війську. Від імені Преосвященного владики Ярослава, ієрей вручив подячні грамоти як символ благословення на волонтерське служіння.

Джерело: revolutionua.com

Теми: Дрогобицький деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори