SDE

У Старому Самборі відзначили День батька [фото]

21 вересня 2015
Друк E-mail
Фото Марії КУЗЬМИН
20 вересня в м. Старому Самборі, вдруге за історію міста, було урочисто відзначено День батька. З ініціативою урочисто відзначити цей день виступила місцева громада УГКЦ разом зі своїм настоятелем о. Михайлом Николином, деканом Старосамбірським.

Свято полюбилося містянам, які до минулого року практично не знали про існування цього Дня. Для усіх нас уже звичним стало святкування День Матері у травні. І, як зазначає отець Михайло, беззаперечним фактом є те, що роль матері у житті дитини є дорогоцінною, але не можна не згадати і про наших чудових татусів, на чиїх плечах лежить величезна відповідальність та обов’язок стати стіною та опорою для своєї сім’ї. Тож тому і вартувало започаткувати святкування Дня батька у Старому Самборі, зробивши це хорошою традицією, щоб з дитячих вуст звучала така щира подяка татусям.

Вітаючи містян зі святом, отець Михайло зачитав лист митрополита Андрея Шептицького (на той час ще Романа Шептицького) до свого батька, аби той дав йому благословення на священство.

З вуст школярів та педагогів Старосамбірської школи імені отця Станіслава Дашо линули і щира поезія, і душевна пісня, і повчальні притчі про батька і для батька. Дійство зворушило як глядачів у залі, так і самих артистів. А в декого з любові до батька, з безмежної вдячності йому бриніли сльози на очах. Цього дня у Народному домі з уст дітей линула неабияка гордість за батька-захисника, який там, на східних рубежах України, боронить цілісність і мир для усіх нас. Згадали і тих батьків з району, які загинули на війні, здобуваючи мир та спокій і своїм діточкам, і усім нам.

Такий чудовий осінній букет пошани та любові надовго запам’ятається усім старосамбірчанам. І вірмо, що всіх нас у своїх обіймах триматиме Небесний Батько – Господь.

Повідомила
Марія КУЗЬМИН

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори