SDE

Владика Григорій освятив підрясники другокурсникам Дрогобицької семінарії

07 вересня 2015
Друк E-mail
www.dds.edu.ua
6 вересня до Дрогобицької семінарії семінарії завітав владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, де очолив недільну Божественну Літургію. Співслужили владиці проректор з виховання о. Василь Чава, проректор з навчання о. Роман Андрійовський, та префект о. Василь Вербіцький. Зокрема, архиєрей мав у стінах семінарії важливу місію - освятити підрясники братам другого курсу, які цілий рік невтомно трудились, щоб отримати право зодягнутись в "одежу радості".

Після Літургії настав один з найбільш пам'ятних моментів семінарійного життя - облечини у підрясник. Коментуючи цю подію владика відзначив, що підрясник є тою одіжжю, яка відділяє нас від світу з його багатими принадами, а його головна функція - оберігати наше покликання. Прочитавши молитву благословення, єпископ вручив кожному братові підрясник і запалену свічку. Відтак владика Григорій привітав усю братію та настоятелів з початком навчального року. У свою чергу, о. Василь Чава, від імені семінарійної спільноти, подякував владиці за його візит і за його батьківську опіку над семінарією.

Після обіду у актовому залі семінарії відбулась зустріч владики Григорія з семінаристами, на якій єпископ поділився підсумками Патріаршого собору та Синоду єпископів УГКЦ, які протягом останніх днів відбувались у Івано-Франківську.

Джерело: сайт ДДС

Теми: Григорій (Комар), семінарія

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори