SDE

У Почаєвичах на Дрогобиччині відсвяткували 110-ліття місцевого храму [фото]

01 червня 2015
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
31 травня, на свято П’ятидесятниці, владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, відвідав з душпастирським візитом парафію Зіслання Святого Духа с. Почаєвичі, що на Дрогобиччині. З нагоди храмового празника та 110-літнього ювілею місцевого храму єпископ відслужив Архиєрейську Літургію.

"Після того, як Святий Дух зійшов на апостолів, вони почали сповіщати величні Божі діла різними мовами. Це стало початком поширення Христової благовісті устами апостолів", - сказав під час проповіді владика Григорій.

Святий Дух зійшов на Христових учнів, щоб навчити і утвердити їх в Божій істині. "Завдяки дару Святого Духа, Бог пригадав апостолам усе те, чого Ісус впродовж трьох років Свого служіння навчав по містах і селах Палестини", - сказав владика Григорій. Разом з цим учні отримали розуміння Ісусових слів.

Проповідник зауважив, що спершу апостоли сприймали повчання Ісуса по-людськи, мірками земних категорій. Навіть самого Ісуса вони сприймали як політичного лідера, що має відбудувати Царство Ізраїлю. "Однак місія Христа була інакшою: Він прийшов, щоб збудувати Боже Царство, учасниками якого мають стати усі народи", - сказав єпископ.

На прикладі учнів ми бачимо силу дії Духа Святого, які переміни відбуваються в людині з Його приходом. Почувши заклик Ісуса, йти за Ним, апостоли відгукнулись і, залишивши своє звичне життя, стали учнями Христовими. Згодом вони пережили велике розчарування, коли побачили розп’ятого Господа. "Під час П’ятидесятниці цих простих невчених рибалок Святий Дух вчиняє премудрими, здатними приводити до віри в Бога цілі народи", - сказав у підсумку владика Григорій.

Проповідник зазначив, що у Старому Завіту йде дія Святого Духа порівнюється до вітру. "Деколи гріх так палить, так висушує людську душу, висмоктує всю силу, що робить її неспроможною до справжнього життя. Тоді нас рятує Господь, який приходить як той прохолодний вітерець, що врятував юнаків від вогню вавилонської печі", - зауважив єпископ.

Після завершення Літургії владика Григорій привітав о. Валерія Білинського, священика цієї парафії, та вірних з празником і 110-літнім ювілеєм храму. З цієї нагоди єпископ вручив громаді вірних привітальну грамоту владики Ярослава, єпископа Самбірсько-Дрогобицького.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Григорій (Комар), Лішнянський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори