SDE

У Дрогобичі проводяться курси для нововисвячених єпископів УГКЦ

27 квітня 2015
Друк E-mail
Фото Віталія ЛЕСНЯКА
Упродовж 27-28 квітня в Дрогобичі відбуваються курси для нововисвячених єпископів. Під час цих курсів новопоставлені архиєреї пізнають специфіку єпископського служіння в богословському, канонічному й душпастирському контекстах Української Греко-Католицької Церкви.

У перший день з доповіддю "Глобальний вимір УГКЦ" виступив Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ. Під час доповіді Предстоятель УГКЦ розповів владикам про цінність і виклики глобального виміру УГКЦ, а також про структуру УГКЦ в Україні і на поселеннях.

Окрім того, владики заслухали наступні доповіді: "Священики – найближчі співпрацівники єпископів" - владика Богдан (Дзюрах), "Єпископ та чернечі інституції: Богословсько-пасторальні та канонічні аспекти взаємовідносин та співпраці" - владика-номінат Теодор (Мартинюк).

Суттєвим елементом зустрічі є спільна літургійна молитва, а також практичні заняття: відвідини єпархіальної канцелярії, трибуналу й іншихх куріальних структур.

28 квітня владики заслухають такі доповіді: "Єпископська візитація" – владика Тарас (Сеньків), "Біоетична проблематика" - о. Ігор Бойко, "Соціальна доктрина Церкви" – Мирослав Маринович.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

banner

Архів
^ Догори