SDE

«Хресні дороги» із Митрополитом Андреєм «Шептицьким» [фото]

06 квітня 2015
Друк E-mail
Фото Дмитра НАКОНЕЧНОГО
«Зберігайте спокій. В Божих руках наша доля. В Бозі наша надія і наша сила. В огні сеї страшної війни виковується краща для нас доля» (Митрополит А. Шептицький «Нехай утихне буря війни»)

Під час цьогорічного Великого посту Митрополит Андрей (Шептицький) «молився та ділився своїми думками» із віруючими парафій Покрови Пресвятої Богородиці (м. Трускавець) та Собору Пресвятої Богородиці (с. Гостинцеве, Мостиського р-ну). Така нагода відбулась за ініціативи місцевих громад та студентів Українського католицького університету, які проводили «Хресні дороги», що містили в собі тексти послань і молитов Митрополита Андрея.

Варто зазначити, що великопісні молитви були своєрідним завершенням парафіяльних реколекцій. Водночас у с. Гостинцеве завершенням реколекцій стала екуменічна Хресна хода селом.

«Для нас – це можливість особисто подякувати за підтримку та довіру до УКУ, яку ми отримуємо від парафій; незважаючи на відстані – засвідчити нашу молитовну та ідейну єдність; а також спільно «зануритись» у глибину його думок Митрополита і користати з його порад як краще спільно «будувати рідну хату»», – діляться студенти УКУ.

«Через гріхи ми завмерли для Божої благодати, але через покаяння ми з Тобою, Христе, подоланням пристрастей неначе зійшли в гріб, угамуванням гріха ми стали неначе подібні до Твоєї смерти на хресті. Ми неначе на хресті розіп’яті з Тобою, з Тобою разом воскреснемо в празник Твого Воскресення. Воскреснемо Твоєю благодаттю, воскреснемо силою християнського життя, воскреснемо для ліпшої, повнішої й більш християнської праці для ближніх, для Церкви, для Народу, для нашої родини й для самих себе» (Митр. А. Шептицький «На Воскресення Христове»).

Повідомив
Дмитро Наконечний

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Андрей (Шептицький), Мостиський деканат, Трускавецький деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори