SDE

Дрогобич попрощався з воїном Богданом Вовком [фото]

05 березня 2015
Друк E-mail
У ніч з 03 на 04 березня Дрогобич прийняв ще одного захисника-краянина, Богдана Вовка (1969 р.н.), бійця 5-ї роти 2-го батальйону Національної Гвардії.

На родинному подвір’ї Богдана (вул. Коцюбинського, 47) помолились частину похорону. Відтак піша процесія вирушила до Катедрального храму Пресвятої Трійці, де продовжився чин похорону та відбулось прощання з бійцем.

Звертаючись до присутніх, о. Тарас Гарасимчук, канцлер Самбірсько-Дрогобицької єпархії, сказав: «У своєму Заповіті Патріарх Йосиф Сліпий закликає нас: «Будьте собою!». Бути собою – це знати, з якого роду походиш, любити свою Церкву, свою землю, свій народ до останнього свого віддиху. Бути собою – це означає чутися сином Церкви, сином землі, яка зродила нас, сином свого народу, бути святим. А бути святим – це жити і творити у своєму житті геройські вчинки».

«Ми ховаємо лідера. Він був одним із тих, хто не ховався за свою сім’ю, а собою захистив нашу державу. І нас, чоловіків, заставив зробити те саме. Зробити це не тільки для себе, але і для нашого майбутнього. Вічная йому пам’ять!», - так коротко і глибоко на площі Ринок перед Ратушею свідчив про Богдана його бійцівський друг.

Дорогою до місця поховання кожен дрогобичанин - від малого до старого - зупиняв свій хід та рух транспорту і прощався з воїном.
Учні шкіл та студентська молодь, що стояли пообіч, вдивлялись у майбутнє нашої України, за яке сьогодні кладуть голови ті, хто ще вчора були нашими сусідами, чи просто знайомими, або незнайомими перехожими. Сьогодні – герої.

Нагадаємо, що боєць 5 роти 2 батальйону Національної Гвардії Богдан Вовк загинув під час виходу українських військ з Дебальцево.

Іванна Рижан

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Дрогобицький деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори