SDE

Владика Григорій: Бог чує наші молитви, адже Він читає людські серця [фото]

24 листопада 2014
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Бог вислуховує щирі молитви людей, адже Він читає навіть наші серця. Про це 23 листопала сказав владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, під час душпастирських відвідин с. Лішня на Дрогобиччині.

Єпископ освятив розпис храму та відслужив Святу Літургію у співслужінні о. Анатолія Полянка (декана Лішнянського), о. Олега Кекоша (настоятеля парафії) та священиків Лішнянського, Дрогобицького, Самбірського, Трускавецького та Бориславського деканатів.

"Слухаючи Боже Слово, ми дізнаємось, як прожити життя так, щоб осягнути спасення", - сказав на початку проповіді владика Григорій. Звертаючись до теми недільного євангельського читання, єпископ зауважив, що кровоточива жінка отримала зцілення від недуги, навіть не висловивши словами своєї потреби Ісусові. Бог читає людське серце і чує наші щирі молитви.

Інколи ми потрапляємо в такі ситуації як кровоточива жінка або Яір, в якого була важкохвора донька. За таких обставин дуже легко опустити руки, зневіритись. Однак варто пам’ятати: над нашими потребами чуває Бог, Який готовий допомогти при умові, що ми віримо Йому.

Проповідник також зауважив, що коли начальнику синагоги - Яіру - повідомляють, що його донька вмерла, Ісус підтримує його: "Не бійся! Тільки віруй" (Лк. 8, 50). Єпископ зазначив, що ці Господні слова є актуальними в сьогоднішній час: "Коли ми переживаємо довкола себе подібну трагедію, руїну, зневіру, смерть; коли хочемо запанікувати, виявити своє безсилля, несприйняття, гнів, бунт, чуємо спокійні слова Ісуса: "Не бійся! Тільки віруй"".

Після завершення Літургії владика Григорій подякував о. Олегу Кекошу за душпастирське служіння та жертводавцям, парафіянам, іконописцям за працю розпису храму. Відтак архиєрей вручив вірним подячні грамоти правлячого єпископа.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Григорій (Комар), Лішнянський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори