SDE

У Дрогобичі єпископи, священики та представники монаших спільнот ділитимуться місійним досвідом зі студентами семінарій УГКЦ

24 червня 2014
Друк E-mail
www.dds.edu.ua
Спільна молитва у семінарійній каплиці
23 червня в Дрогобицькій духовній семінарії розпочався практичний курс місійного служіння. 80 студентів передостаннього року навчання з духовних семінарій УГКЦ в Україні зібрались разом, щоб впродовж тижня пізнати душпастирський і місіонерський досвід єпископів, священиків, представників монаших спільнот, експертів з питань міграції та релігієзнавців. 

Курс розпочався Молебнем до Христа Чоловіколюбця, який очолив о. д-р Мирон Бендик, ректор ДДС, виголосивши привітальне слово. Після обіду відбулося кілька лекцій, а ввечері в семінарійному храмі преосвященний владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Акафіст до блаженних священомучеників Северина, Якима та Віталія та побажав семінаристам плідно використати надану їм Церквою можливість.

Упродовж 23-29 червня учасники місійного курсу почують свідчення місіонерів з Італії, Греції, Росії, Казахстану, Сербії, Естонії та з місійних теренів Центральної, Східної і Південної України, зокрема, Єпископа-помічника Київської архиєпархії Йосифа (Міляна), Екзарха Луцького владики Йосафата (Говери), Екзарха Харківського владики Василя (Тучапця), єпископа-помічника Стрийського владики Богдана (Манишина) й інших. Впродовж останніх трьох днів у курсі традиційно візьмуть участь наречених семінаристів, які планують послужити Церкві в одруженому стані.

Нагадуємо, що практичний курс місійного служіння організований Пасторально-Міграційним Відділом Патріаршої курії УГКЦ і цього року пройде вже вчетверте.

Джерело: сайт ДДС

Теми: семінарія

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори