SDE

У Дрогобичі відбулась зустріч в рамках приготування до VI сесії Єпархіального собору [фото]

14 березня 2014
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав звертається до душпастирів єпархії
13 березня у конференц-залі Дрогобицької духовної семінарії відбулась зустріч владики Ярослава (Приріза), єпископа Самбірсько-Дрогобицького, з представниками єпархіального духовенства в рамках підготовки VI сесії Єпархіального собору «Жива парафія – місце зустрічі з Живим Христом». Участь в зустрічі взяли також члени Підготовчої комісії, які покликані єпархом подбати про належне проведення VI сесії Єпархіального собору.

Звертаючись до присутніх священиків, владика Ярослав представив "Пам’ятку реколектанта", яка має стати в нагоді священикам, які провадитимуть реколекційні науки по деканатах єпархії в рамках приготування до Єпархіального собору, що відбудеться 16-18 жовтня 2014 року Божого.

Єпископ наголосив, щоб під час реколекційних наук, що відбуватиметься у кожній парафії єпархії, реколектантам слід розкрити три важливі теми: "Слово Боже і катехиза", "Літургія і молитва" та "Соціальне служіння і місійний дух" (див. також Пастирське послання з нагоди скликання Єпархіального собору).

Владика Ярослав поділився особистим досвідом проведення реколекційних наук, давши священикам практичні поради як священику досягти успіху в проповіді Божого Слова. Єпископ зауважив: "Реколектант повинен вміти розбудити людське серце, дати йому виклик до воцерковленого життя".

Відтак досвідом проведення реколекцій поділився з душпастирями єромонах Володимир Груца (ЧНІ). О. Григорій Комар, протосинкел єпархії, розповів священикам про різні організаційні моменти приготування до VI сесії Єпархіального собору.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Єпархіальний собор

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори