SDE

Владика Ярослав у празник Зачаття св. Анною Пресвятої Богородиці: "Сьогоднішнє свято пригадує нам, що маємо в собі безцінний скарб – Божий образ, який нам треба охороняти від зіпсуття через гріх" [фото]

23 грудня 2013
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав здійснює чин водосвяття
22 грудня, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відвідав з душпастирським візитом парафію св. Анни у м. Борислав. З нагоди храмового празника єпископ відслужив Божественну Літургію. Йому співслужили о. Роман Василів (декан Бориславський) та священики Бориславського деканату.

Під час проповіді архиєрей наголосив, що свято свято Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці св. Анною пригадує нам особливий момент в історії людства: "Господь починає здійснювати свій спасенний задум відносно впалого людського роду".

Єпископ звернув увагу вірних на приклад життя батьків Пресвятої Богородиці - праведних Йоакима та Анни. Переживаючи десятиріччями тягар зневаги з приводу бездітності, вони не ремствували і не вимагали у Бога змінити їхню долю. "Вони лишили Богові визначати своє майбутнє й не припускали, що Господь може бути неуважний або несправедливий," - додав проповідник.

Отці Церкви, Вселенські Собори та богослужіння, називають Богородицю Присноблаженною, Пренепорочною, Пресвятою. "Кожне це слово виражає переконання віри, що Пресвята Богородиця була найчистішою з-посеред усіх людей і що Господь Бог, з огляду на її майбутнє Богоматеринство, зберіг цю її святість, чистоту і непорочність недіткненою будь-яким гріхом", - зазначив владика Ярослав, додаючи, що ця правда віри була проголошена папою Пієм IX в 1854 році.

Після завершення богослужіння єпископ подякував о. Роману Василіву (настоятелю парафії), о. Петру Підлубному (сотруднику) та о. Олегу Смереці (сотруднику) за душпастирське служіння повіреному їм Божому люду.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Бориславський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори