SDE

о. Тарас Гарасимчук після заупокійного богослужіння: "Нехай буде воля Твоя - ці слова владика Юліан проніс крізь усе своє життя, виконуючи їх" [відео]

02 березня 2013
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
о. Тарас Гарасимчук під час проповіді
Увечері, 1 березня у Катедральному храмі Пресвятої Трійці м. Дрогобича, де перебуває тіло покійного владики Юліана (Вороновського), відслужено чин парастасу за душу успошого архиєрея.

Заупокійне богослуження очолив о. Григорій Комар, протосинкел єпархії, за участі численного духовенства та вірних єпархії.

"Щоб зрозуміти життя людини, яка лежить перед нами, потрібно заглибитись у таїнство св. Хреста: на ньому ми бачимо Сина, який до кінця сповнив волю Отця," – зазначив о. Тарас Гарасимчук, канцлер єпархії, у проповіді після завершення богослужіння. Проповідник наголосив, що преосвященний владика Юліан намагався упродовж свого життя виконувати слова з молитви "Отче наш" – "Нехай буде воля Твоя". Саме ці слова покійний архиєрей обрав за девіз для свого єпископського герба.

Упродовж дня у катедральному храмі відбуваються богослужіння. Священики та вірні прибувають до катедри, щоб попрощатись з першим єпископом Самбірсько-Дрогобицьким (1994-2011 рр.). У міжчасі богослужінь священики читають Євангеліє.

_MG_8661

о. Олег Чупа,
Прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ВІДЕО - проповідь о. Тараса Гарасимчука
Автор відеозапису - Анатолій Цимбал

Теми: Юліан (Вороновський)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори