SDE

Завершились реколекції для духовенства Самбірсько-Дрогобицької єпархії

18 жовтня 2012
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Учасники ІІІ-туру реколекцій разом з владикою Ярославом та о.Володимиром (Груцою), ЧНІ
18 жовтня подячним молебнем завершився ІІІ-тур реколекцій для священиків Самбірсько-Дрогобицької єпархії. На запрошення владики Ярослав (Приріза), єпископа Самбірсько-Дрогобицького, цьогорічні реколекції провів єромонах Чину Найсвятішого Ізбавителя – о.Володимир (Груца). Упродовж трьох реколекційних циклів о.Володимир виголосив науки для 260 священиків єпархії.

Під час духовних наук отець-реколектант роздумував над особою священнослужителя у трьох вимірах: людини, християнина та священика. Особливу увагу провідник цьогорічних реколекцій приділив таїнству сповіді, зокрема приготуванню до неї через іспит сумління. За словами отця-реколектанта, таїнство сповіді є своєрідною духовною терапією для християнина. Під час завершальної науки о. Володимир наголосив на таїнстві Євхаристії, яка є вершиною християнського життя та священичого служіння.

Наприкінці реколекцій владика Ярослав висловив подяку отцю-реколектанту за духовний досвід, яким він щиро ділився впродовж днів духовної віднови зі своїми співбратами у священстві. Єпископ також побажав священнослужителям примножувати духовний досвід, щоб могти завжди бути добрими душпастирями.

Зазначимо, що реколекції для духовенства Самбірсько-Дрогобицької єпархії відбуваються щороку, восени. Метою днів духовної віднови є створення можливості для священнослужителів в атмосфері спільної молитви часослова збагатити свій особистий духовний досвід завдяки духовним повчанням реколектанта та особистому спілкуванню з ним. Ієромонах Володимир (Груца), який проводить цьогорічні реколекції, є ченцем Чину Найсвятішого Ізбавителя. Вищі студії о. Володимир пройшов в Інсбруці (Австрія), де захистив докторат з богослов'я.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

IMG_7056

Теми: реколекції

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори