SDE

У Дрогобичі розпочато будівництво храму на честь Пресвятої Богородиці, прославленій у Самбірській чудотворній іконі [фото]

15 жовтня 2012
Друк E-mail
Фото Олега Бісика
У 19 неділю по Зісланні Святого Духа, 14 жовтня 2012 року Божого, у празник Покрова Пресвятої Богородиці, з благословення Преосвященнішого Владики Ярослава, Єпископа Самбірсько-Дрогобицького, по звершенні Божественної Літургії було закладено наріжний камінь храму на честь Самбірської ікони Божої Матері.

Літургію звершив митрофорний протопресвітер Тарас Гарасимчук, парох катедральної парафії Пресвятої Трійці м. Дрогобича та канцлер Самбірсько-Дрогобицької єпархії, на фундаментах храму, заклавши капсулу та наріжний камінь на місці престолу. Йому співслужили ієреї Ростислав Мелех та Юрій Завійський, сотрудники парафії.

Дана святиня зводиться як тимчасовий храм майбутньої парафії Святого великомученика Пантелеймона. Наріжний камінь під дерев'яний храм на його честь був закладений Преосвященнішим Владикою Юліяном, Єпископом Самбірсько-Дрогобицьким, 7 березня 2010 р.Б. у Хрестопоклонну неділю Великого посту, після звершення хресної ходи (хресної дороги) вулицями Дрогобича.

На сьогодні силами парафії Пресвятої Трійці виготовлена проектно-кошторисна документація на земельну ділянку і для будівництва храму (архітектор Максим Чирка), встановлено бетонний паркан, сплановано територію, а також залито фундамент та бетонну стяжку під храм Самбірської ікони Божої Матері. Із наступного дня після закладення каменя заплановано розпочати роботи по монтуванню стін і даху храму.

Олег Бісик
нотар Церковного Трибуналу
Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ

ФОТОРЕПОРТАЖ

Автор світлин - Олег БІСИК

Теми: Катедральний собор

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори