SDE

Ієромонах Володимира (Груца) під час днів духовної віднови для духовенства єпархії: "Реколекції – це час збирання духовної поживи у свою життєву торбину "

13 жовтня 2012
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
о. д-р Володимир (Груца), ЧНІ
На цьому наголосив священик-реколектант – о.Володимир (Груца) – під час ІІ-туру реколекцій для духовенства Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Дні духовної віднови, які відбувались у Трускавці впродовж 8-11 жовтня, розпочались спільною молитвою.

Відтак владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, представив священикам отця-реколектанта. Наголошуючи духовенству на важливості реколекцій, єпископ зауважив: "Центральне місце у житті Христа займала Його розмова з Отцем: Він відходив на самоту і молився". Подібно й кожен священнослужитель, за словами архиєрея, потребує духовного усамітнення, під час якого має глибше пережити свої відносини з Богом, як і також своє священиче покликання. Духовно оновлений і збагачений, священик повертається до своє духовної пастви і ділиться з ними досвідом богоспілкування.

Під час духовних наук о. Володимир роздумував над особою священнослужителя у трьох вимірах: людини, християнина та священика. Особливу увагу провідник цьогорічних реколекцій приділив таїнству сповіді. За його словами, священик як і кожен християнин сам користає з таїнства Божого прощення, коли приступає до сповіді та визнає свої гріхи. З іншого боку, коли священик здійснює це таїнство, він стає свідком того, як іншій людині Бог виявляє Своє милосердя. Благодать таїнства духовно перемінює не лише каянника, але й священнослужителя.

IMG_7031

Зазначимо, що реколекції для духовенства Самбірсько-Дрогобицької єпархії відбуваються щороку, восени. Метою днів духовної віднови є створення можливості для священнослужителів в атмосфері спільної молитви часослова збагатити свій особистий духовний досвід завдяки духовним повчанням реколектанта та особистому спілкуванню з ним. Ієромонах Володимир (Груца), який проводить цьогорічні реколекції, є ченцем Чину Найсвятішого Ізбавителя. Вищі студії о. Володимир пройшов в Інсбруці (Австрія), де захистив докторат з богослов'я.

Завершальний тур реколекцій відбудеться 15-18 жовтня. Участь у ньому візьмуть близько 80 священиків з різних деканатів Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: реколекції

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори