SDE

У всіх храмах УГКЦ будуть дякувати Богові за дар Хрещення

27 липня 2012
Друк E-mail
Ілюстрація
Тайна хрещення
«Стало доброю традицією щороку в день Святого рівноапостольного великого князя Володимира, пригадуючи подію Хрещення наших предків у водах Дніпра, проводити в наших храмах урочисті Богослужіння та Чин відновлення хресних обітниць», − написав Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, у листі до греко-католицьких душпастирів з нагоди свята Святого рівноапостольного князя Володимира, Хрестителя Русі-України.

У листі Предстоятель УГКЦ закликає священиків 28 липня 2012 року виголосити під час Богослужіння святкову проповідь чи катехитичну науку, а після Божественної Літургії провести для парафіян Чин відновлення хресних обітниць. «Так ми прагнемо передусім висловити вдячність Небесному Отцеві за «великий дар Хрещення», якого удостоївся наш народ, як рівно ж − який ми самі свого часу прийняли у святій Церкві», − зазначає Першоієрарх УГКЦ. На переконання Блаженнішого Святослава, таким чином ми заявимо Господу нашу готовність йти дорогою євангельської правди та любові до повноти святості в Ісусі.

«Нехай світло Євангелія Христового, яке просвітило наш народ і кожного з нас у святому Хрещенні, стане дороговказом у нашому християнському житті», − побажав наприкінці листа до греко-католицьких душпастирів Предстоятель УГКЦ.

Як ми повідомляли раніше, 2012 рік є другим роком підготовки до святкування 1025-ліття Хрещення Русі-України, яке християни колишньої Київської митрополії, що сьогодні поділена на чотири традиційні Українські Церкви (УГКЦ, УПЦ, УПЦ КП та УАПЦ), відзначатимуть наступного року. Традиція проводити Чин відновлення хресних обітниць у день святкування Володимирового Хрещення була започаткована після Синоду Єпископів УГКЦ 2006 року.

Відновлення хресних обітів за участю Предстоятеля УГКЦ відбудеться в рамках Всеукраїнської прощі до Галицької чудотворної ікони Матері Божої в с. Крилос (Давній Галич) 28-29 липня 2012 року. Детальніше: proshcha.blogspot.com.

Департамент інформації УГКЦ

banner

Архів
^ Догори