SDE

Відбулась піша проща Самбір-Лаврів [фото]

01 липня 2012
Друк E-mail
Фото Петра ОРИЩИЧА
Паломники прямують до Лаврова
24-25 червня відбулась шоста піша проща з Самбора до Лаврівського монастиря, духовного осередку, що на Львівщині. Заснований монастир в Карпатах ще в домонгольські часи (ХІІ-ХІІІ). Покровитель обителі - Святий Онуфрій Великий. Це було найчисельніше паломництво у порівнянні з іншими роками. Участь взяло близько 230 осіб.

Проща розпочалась о 7.00 Літургією в храмі Різдва Пресвятої Богородиці. Під час проповіді, о. Іван Вербіцький, наголосив на значенні святого таїнства Подружжя. Відтак о. Миколай Ковалишин (ігумен монастиря) поблагословив паломників у дорогу.

У селі Тершів прочани мали зупинку, де їх гостинно зустріли вірні, на чолі з парохом храму св. безсрібників Косми і Дам'яна, о. Василем Тернавським. Спільна молитва, смачний обід і щире слово підтримали дух прочан. Під час ходи до с. Лаврова паломники відвідували храми, де спільно молились.

Понад 400 прочан прибуло до Лаврова. Відтак розпочалось молитовне святкування празника, цілонічні чування: богослужіння, зустрічі з духовенством, молитви, мирування єлеєм св. Онуфрія.

Під час Молебеню, о. Миколай, в контексті недільного свята, звернув увагу прочан на те, що Пресвяте Серце Ісуса «є найкращим засобом, який має людина для вічного спасіння», а «любов до Бога, - як зауважив священик, - полягає у виконанні Його заповідей, без цієї взаємної любові людина не є християнином...», - зауважив проповідник.

Ранішню Божественну Літургію очолив о. Михайло Николин (декан Старосамбірський) у співслужінні численного духовенства. Виголошуючи повчальну проповідь, о. Йосиф (ієромонах з м. Бару, ЧСВВ) звернув увагу на те, що потрібно любити Бога з цілої душі та серця. Така людина «ніколи не заздрить, ніколи не боїться, а навіть готова постраждати і перенести терпіння», - наголосив священик.

Після Святої Літургії відбулась суплікація. Відтак о. Михайло передав від імені преосвященніших владик найщиріші вітання з нагоди свята.

На завершення о. Миколай привітав духовенство та всіх мирян з нагоди храмового празника. Подякував спонсорам та меценатам, а разом з ними й найбільш активним парохіянам, які в різний спосіб спричинилися до проведення цієї прощі і празника.

Опісля відбулось водосвяття на джерелі та окроплення водою всіх вірних.

повідомила
Лілія Левицька

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Старосамбірський деканат, проща

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори