SDE

До храму на Дрогобиччині передано мощі свв. безсрібників Косьми і Дам'яна

15 листопада 2011
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Єпископи Ярослав (Приріз), Іриней (Білик) разом зі священиками під час святкувань на парафії свв. Косьми і Дам'яна у с. Винники
13 листопада владика Ярослав (Приріз), адміністратор Самбірсько-Дрогобицької єпархії, здійснив душпастирський візит до парафії святих безсрібників та чудотворців Косьми і Дам'яна у с. Винники, що на Дрогобиччині. У співслужінні владики Іринея (Білика), Каноніка Папської Базиліки Santa Maria Magore, владика Ярослав відслужив Архиєрейську Божественну Літургію. Разом з вірними молитовну радість празника розділили священики Мокрянського деканату, а також отці Василіяни. Літургійну молитву супроводжував хор Дрогобицької семінарії "Оранта". Радісною подією для священика та вірних храму стало урочисте внесення до святині мощей святих Безсрібників. У дар мощі святих Божих угодників з Риму привіз владика Іриней.

У слові до вірних, владика Іриней (Білик) зосередив увагу на чеснотах святих цілителів, які, маючи талант від Бога лікувати людей, жертвували його потребуючим, не беручи за це оплати. За цей подвиг і святість життя Господь сподобив святих лікарів дару чудотворіння. Вказуючи на свв. Косьму і Дам'яна, єпископ закликав вірних завжди на взір цих святих на перше місце у своєму житті ставити потреби ближнього.

Після завершення богослужінь владика Ярослав подякував о. Олегу Смереці (адміністратору парафії) та вірним за турботу про Божий храм.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

banner

Архів
^ Догори