SDE

Блаженніший Святослав перед Самбірською чудотворною іконою Пресвятої Богородиці: "Ця ікона переживала зі своїм народом усі його болі і радості" [фото]

24 жовтня 2011
Друк E-mail
23 жовтня Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, здійснив пастирський візит до парафії Різдва Пресвятої Богородиці м. Самбора. У парафіяльному храмі перед Самбірською чудотворною іконою Пресвятої Богородиці Патріарх у співслужінні владики Ярослава (Приріза), єпископа-коад'ютора єпархії, та священиків парафії відслужив подячний молебен.

 

"Ми дякуємо Пресвятій Богородиці, прославленій у цій чудотворній іконі, за опіку в часи бездержавності, коли ми завжди на своїй рідній землі були людьми другого сорту, - зазначив Блаженніший, звертаючись до вірних парафії. - Ця ікона переживала зі своїм народом усі його болі і радості. Ми знаємо як вона плакала над долею свого народу. І ці сльози вчинили її такою відомою і чудотворною".

"Найбільшою бідою Церкви є ворог внутрішній, а це - людський гріх: коли ми віримо в одне, думаємо друге, а робимо третє", - наголосив Глава УГКЦ, вказуючи на те, що християнин велику увагу має приділяти своєму внутрішньому духовному життю.

Після завершення молебню прот. Богдан Добрянський, даруючи ікону Пресвятої Богородиці, склав подяку Блаженнішому за відвідини древнього самбірського храму, історія якого від початку спорудження 1720-х роках тісно пов'язана з чудотворною іконою. Адміністратор храму пригадав, що попередні Глави УГКЦ – Блаженніший Іван Мирослав (Любачівський) та Блаженніший Любомир (Гузар) – тричі відвідували парафію Різдва у Самборі. І відвідини теперішнього Предстоятеля УГКЦ стали четвертими за порядком.

Зазначимо, що цього ж дня Блаженніший Святослав освятив прокатедральний собор Покрова Пресвятої Богородиці у м. Самборі.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Фоторепортаж

banner

Архів
^ Догори