SDE

Владика Ярослав освятив на Самбірщині храм Преображення Господнього

19 серпня 2011
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав (Приріз), духовенство та вірні у с.Звір на Самбірщині поруч із храмом Преображення Господнього
19 серпня у с. Звір на Самбірщині відбулось освячення дерев'яного храму Преображення Господнього. Чин освячення здійснив владика Ярослав (Приріз), єпископ-коад'ютор Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Відтак єпископ у співслужінні прот. Богдана Добрянського (декана Самбірського), єрея Романа Шестака (адміністратора парафії) та священиків Самбірського деканату відслужив Божественну Літургію.

У пастирському слові до вірних архиєрей зазначив, що людина будує храм не тому що віддає данину традиції. Людина зводить храм, оскільки переживає близькість Бога і водночас шукає її. "Храм – це місце, де людина у змозі відновити втрачене у раю щастя перебування із Богом", – підсумував владика.

Пояснюючи вірним значення свята Преображення, архиєрей зауважив: "Зробивши учнів свідками Свого преображення, Ісус навчив їх, що Його дорога до Єрусалиму, де він прийме страждання та смерть – це не поразка чи ганьба, але дорога прослави, це перемога світла істини над темрявою гріха, торжество Життя над смертю, це вияв Божої Слави". Владика Ярослав додав, що це свідчення Христове є надзвичайно актуальним для сучасного християнина, який хоча визнає Ісуса Господом та Сином Божим, однак часто боїться наслідувати Його у хресній дорозі. "Ми боїмось принижень, боротьби та страждань за істину, служіння ближньому своєму стало для нас важким тягарем, ми шукаємо комфортного християнства, і так робимо його безплідним", – сказав єпископ. "Лише вмираючи щодня для себе, вмертвляючи свої пристрасті та амбіції, ми в змозі воскреснути для життя вічного, відчути передсмак Божої Слави", – зазначив архиєрей.

Після завершення богослужіння владика подякував о. Роману Шестаку та усім, хто спричинився до будівництва храму, вручивши подячні грамоти правлячого архиєрея.

Нагадаємо, що 13 лютого 2010 року вогонь знищив стародавній храм Преображення Господнього (1792 р.). 13 травня 2010 року владика Ярослав (Приріз) освятив наріжний камінь під будівництво нового дерев'яного храму. І вже через рік стараннями священика, громади та жертводавців вдалось збудувати бажану святиню.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії 

banner

Архів
^ Догори