SDE

Відбулась єпархіальна проща до Рудківської чудотворної ікони

06 липня 2011
Друк E-mail
Рудківська чудотворна ікона
3 липня у м. Рудки відбулась єпархіальна проща присвячена Рудківській чудотворній іконі, оригінал якої на даний час вважається втраченим. З цієї нагоди правлячий архиєрей Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ владика Юліан (Вороновський) відслужив урочисту Архиєрейську Літургію у храмі Пресвятої Євхаристії. Єпископу співслужив прот. Іван Заяць (декан Рудківський) та священики Рудківського деканату.

Після прочитання Євангелія з словом до вірних звернувся прот. Любомир Митник, віце-канцлер єпархії. У зверненні до вірних проповідник звернув увагу на те, що завдяки великій вірі людини Господь подає благодать через чудотворні ікони.

Після завершення Літургії владика подякував адмінітратору храму прот. Богдану Ванівському та громаді вірних за щире прийняття прочан. Відтак єпископ, священнослужителі та вірні помолились спільно перед копією Чудотворної ікони, прохаючи у неї покровительства для українського народу.

Зазначимо, що у першу неділю липня на території Самбірсько-Дрогобицької єпархії відбувається проща до парафії м. Рудки, що на Самбірщині. Паломництво здієснюється з молитвою до Рудківської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці, копія якої зберігається у місцевому храмі.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

banner

Архів
^ Догори