SDE

Мігранти та їхні рідні склали свої молитви Чудотворній Грушівській Богородиці

04 травня 2011
Друк E-mail
30 квітня у приміщенні БФ «Карітас» м. Дрогобича відбулася зустріч мігрантів та їхніх рідних, котра завершилася нічною пішою прощею. Організатор: Пасторально-місійний відділ УГКЦ у співпраці з БФ "Карітас" Самбірсько-Дрогобицької єпархії. У паломництві до Чудотворної Грушівської Богородиці взяло участь понад 95 осіб із Львівської та Івано-Франківської областей; мм. Самбора, Дрогобича, Івано-Франківська, Стебника, Львова, Яворова. Очолив прощу о. Ігор Козанкевич, – про це повідомила Софія Стахнів, учасниця пішої нічної прощі Дрогобич-Грушів.

 

Дорогою паломники заходили у храм, де молились Молебень до Грушівської Богородиці. У молитві намірень прочани складали свої прохання, а також воскресними духовними піснями прославляли нашу Небесну Заступницю.

У реабілітаційному центрі «Назарет», де учасники прощі зазвичай зупиняються на відпочинок, відбулась праця в групах на теми: «Чи зуміли ми пережити «перехід» – свою Пасху – духовно? Що не дозволяло нам відчути щастя у День Великодня?».

«Зворушливим було свідчення жінки, котрій, за багато років праці в Італії, довелось цьогоріч вперше отримати вимріяну відпустку на Пасху і повернутись в Україну. Разом з донькою вони ішли дякувати Богородиці за цю довгоочікувану зустріч з родиною в Україні у Великодній час», –повідомляє учасниця паломництва. – Як свідчить донька заробітчанки: «Ця Пасха була найкращою тому, що мама була вдома».

У Грушеві Божественну Літургію очолив о. Ігор Козанкевич. У своєму слові до паломників звернув увагу на Божу любов до людини, якою Господь огортає однаково усіх: тих, хто вирушив сьогодні у цю нічну прощу, і тих, хто залишився вдома, – зазначає Софія Стахнів.

Повідомила Іванна Рижан

banner

Архів
^ Догори