SDE

Пасхальні богослужіння за участі архиєреїв Самбірсько-Дрогобицької єпархії

26 квітня 2011
Друк E-mail
24 квітня на празник Христового Воскресіння владика Юліян (Вороновський), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, очолив пасхальні богослужіння, які опівночі розпочались у катедральному храмі Пресвятої Трійці м. Дрогобича. Разом з архиєреєм молились священнослужителі та вірні катедральної парохії. "Сьогодні ми святкуємо Воскресіння Господа нашого Ісуса Христа. Ця подія, хоч і відбулася багато сотень років тому, але є завжди актуальна, бо сповнює сенсом існування світу, проповідь Церкви і життя людини," - зазначив владика Юліян, вказуючи на непроминаючу актуальність Пасхи Христової для кожної людини. На свято Воскресіння владика Ярослав (Приріз) очолив пасхальні богослужіння у прокатедральному храмі Різдва Пресвятої Богородиці в м. Самборі. Після завершення Божественної Літургії єпископ привітав самбірчан з радістю Господньої перемоги над смертю та гріхом. Відтак адміністратор храму прот. Богдан Добрянський, декан Самбірський, склав подяку архиєрею за те, що розділив радість великого празника з вірними парохії. Архиєрею також співслужили сотрудники прокатедрального храму.

 

25 квітня у Світлий Понеділок владику Юліяна вітали парохіяни прокатедрального храму в Самборі, в якому знаходиться Чудотворна ікона Пресвятої Богородиці. Після урочистої зустрічі владика увійшов до храму та очолив Божественну Літургію у співслужінні місцевих священиків.

Владика Ярослав ПрирізУ перший день Світлої Седмиці владика Ярослав відслужив Архиєрейську Літургію у катедральному храмі Пресвятої Трійці. Вітаючи вірних з пасхальними святами, єпископ зауважив, що свято Воскресіння є днем радості для християнина, якої кожен наповнився через завдаток вічного життя у Хрещенні. Про це, зокрема, пригадує впродовж Світлого Тижня літургійний спів слів ап. Павла: "Ви, що в Христа хрестили, у Христа зодягнулися" (Гал. 3, 27).

26 квітня владика Юліян очолив богослужіння у храмі св. Миколая Чудотворця у м. Трускавці, а владика Ярослав - у Катедральному Соборі. Цього дня український народ поминав сумні 25-ті роковини з дня Чорнобильської катастрофи. "Створивши світ, Бог покликав людину до відповідального використання природного довкілля," - зазначив владика Юліян у своєму пастирському посланні присвяченому 25-м роковинам з дня вибуху на Чорнобильській АЕС. У своїх зверненнях до вірних архиєреї закликали молитовно пам'ятати про тих, хто став жертвами цієї катастрофи.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

banner

Архів
^ Догори