SDE

Єпархіальний Карітас розширить можливості для реабілітації дітей-інвалідів

19 лютого 2011
Друк E-mail
БФ «Карітас СДЄ» розпочав реалізацію нового проекту «Довезення дітей-інвалідів до реабілітаційного центру міста Дрогобич». Проект підтримується Програмою соціальних перетворень у Західній Україні, яка здійснюється Міжобласним благодійним фондом «Фонд розвитку Карпатського регіону» спільно з Мережею Нідерландських благодійних фондів для Центральної та Східної Європи.

 

В рамках цього проекту буде придбано мікроавтобус для довезення неповносправних дітей та молоді до реабілітаційного центру при «Карітасі». Реабілітаційний центр для дітей-інвалідів буде дообладнано новим устаткуванням для фізичної реабілітації дітей, зокрема велотренажером та степпером, які також будуть придбані в рамках цього ж проекту.

Серед нас живе багато людей з обмеженими можливостями. Але ми їх на вулицях зустрічаємо не так часто. А тих, які пересуваються на інвалідних візках, ортопедичних ходунах – не зустрічаємо зовсім. І все це через їх неспроможність виходити з дому. Навіть важко уявити самостійне пересування інвалідів вулицями нашого міста: погані дороги, відсутнітсь пандусів та інших відповідних ортопедичних та спеціальних засобів. Тому більшість з них не мають можливості скористати з послуг реабілітаційного центру в Благодійному фонді «Карітас». Тепер, зателефонувавши в БФ «Карітас», можна буде замовити транспорт, який довезе дітей з дому до місця реабілітації та пізніше відвезе їх назад. Цей мікроавтобус буде спеціально обладнаним для перевезення неповносправних осіб. Крім того, цей транспорт служитиме для надання додаткових послуг сім’ям дітей-інвалідів. При необхідності вони зможуть замовляти мікроавтобус для довезення дітей й у інші потрібні їм місця для вирішення певних своїх проблем.

В реабілітаційному центрі діти зможуть займатися на спортивних тренажерах. Ці вправи сприятимуть їх фізичній реабілітації, оздоровленню, покращенню координації рухів та усіх рухових функцій організму. «Фонд розвитку Карпатського регіону» вже не вперше сприяє «Карітасу» в допомозі дітям з обмеженими можливостями. За їхньої підтримки ми облаштували наш реабілітаційний центр. Спортивний зал та душова кімнати якнайкраще пристосовані для потреб неповносправних дітей. Діти мають можливість щодня відвідувати і займатися в реабілітаційному центрі, і покращувати тут фізичний стан свого здоров’я. Їх досягнення (впевніші кроки, покращення координації) є радістю для них самих, їх батьків та реабілітологів. Для нас і наших спонсорів це і є свідченням користі нашої допомоги, породжує нові бажання допомагати тим, хто цього найбільше потребує.

Підготувала
Юлія Марунчак

Джерело: сайт Карітасу СДЄ

banner

Архів
^ Догори