SDE

Глава УГКЦ відсвяткував 10-літній ювілей патріаршого служіння

26 січня 2011
Друк E-mail
23 січня 2011 року з нагоди 10-річчя патріаршого служіння Глави УГКЦ Блаженнішого Любомира за участі Першоієрарха Церкви, а також владик – членів Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства, численного духовенства, монашества і чернецтва з усієї України, парафіян храму, представників громадськості та вірян Київської архиєпархії УГКЦ у храмі Святого Василія Великого у Києві була відслужена урочиста Архиєрейська Божественна Літургія.
У святковій Службі Божій також взяли участь Апостольський нунцій в Україні Архиєпископ Іван (Юркович) та Владика Станіслав Широкорадюк, єпископ Римо-Католицької Церкви в Україні. Літургію провадив Владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ Львівський УГКЦ. Участь у святковій Літургії взяв владика Юліан (Вороновський), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, а також близько 20-ти священиків Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

«Я дуже вдячний вам, що ви присутні, щоби разом зі мною дякувати, – сказав Глава УГКЦ. – Дякувати Богові, що зміцнював і підтримував нашу Церкву в часи переслідувань... Дякуємо Богові хочемо і за ті 20 років, коли наша Церква може повертатися до нормального життя. Це також Боже діло», – зауважив Блаженніший Любомир.

При цьому він наголосив, що ті заслуги, про які говорили у промовах, є не його власними успіхами, а результатом праці багатьох: «Це не є щось одностороннє, це спільна праця. Слово, яке найкраще висловлює – це є «соборна праця»», – підкреслив Блаженніший Любомир. «Двадцять років ми старалися надавати нове життя нашій Церкві, нашому народові. Кожний з нас, відповідно до своїх можливостей», – сказав Предстоятель УГКЦ. За словами Глави Церкви, цей день – це не є закінчення чогось, а зупинка в дорозі: «Ніхто з нас не знає, коли Господь Бог нас покличе до себе або коли не стане сил, щоби працювати. Це все в Божих руках. Але ми хочемо продовжувати цю нашу працю», – сказав Блаженніший Любомир.

«Кожен з нас повинен дивитися вперед. Тому, крім того, що я сердечно радий з вами подякувати Богові. Хочу закликати вас продовжувати працю, сердечно, сумлінно, з усім запалом», – наголосив Блаженніший Любомир на завершення урочистої Архиєрейської Божественної Літургії з нагоди 10-річчя патріаршого служіння.

за повідомленням
Департаменту інформації УГКЦ

Теми: Любомир (Гузар)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори