SDE

На Турківщині у с. Ясениця громада святкувала 200-ліття храму

31 жовтня 2010
Друк E-mail
27 жовтня владика Юліян (Вороновський) взяв участь у святкуванні 200-літнього ювілею храму св. муч. Парасковії у с. Ясениця Турківського району. Святковою зустріччю архиєрея, а відтак Божественною Літургію розпочались урочистості на парафії св. Параскеви. Єпископу співслужили священики Турківського деканату, зокрема прот. Тарас Більо (декан Турківський), а також митр.прот. Тарас Гарасимчук (канцлер єпархії). Хоровим співом Літургію супроводжував хор Дрогобицької Духовної Семінарії "Оранта". Звертаючись до вірних парохії, владика Юліян наголосив на подвизі св. муч. Параскеви: "Своєю мученицькою смертю свята мучениця засвідчила віру живого Бога. Гроби перших християнських мучеників ставали престолом для звершення богослужінь". Єпископ закликав вірних черпати з прикладу святої Параскеви силу до святого життя з Богом.

Після завершення богослужіння владика Юліян подякував прот. Велерію Дем'яновському за його душпастирське служіння, нагородивши хрестом з прикрасами. Відтак єпископ подякував вірним та жертводавцям за їх турботу про Божий храм.
 
Святкування ювілею у с. Ясениця були ознаменовані присутністю мощів св. Івана Хрестителя та реколекційними науками, які виголосив єромонах Теодосій Янків (ЧСВВ). Відтак велика кількість вірних парохії змогли прийняти участь у тайнах сповіді та Євхаристії та помолитись перед мощами святого пророка.
 
о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Юліан (Вороновський), Турківський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори