SDE

"Карітас" СДЄ розпочинає новий проект в рамках розвитку "Назарету"

26 червня 2010
Друк E-mail
БФ «Карітас» реалізовує новий проект під назвою «Зміцнення потенціалу Реабілітаційного Центру «Назарет» за підтримки Корпусу Миру (США) та Агенції міжнародного розвитку (USAD), повідомляє сайт Картасу СДЄ. Даний проект передбачає проведення навчань для працівників, волонтерів та клієнтів РЦ «Назарет» (для осіб, залежних від алкоголю та наркотиків), а також створення ресурсного центру, який зміцнить потенціал організації та покращить послуги клієнтам.

В рамках цього проекту передбачається проведення тренінгів для персоналу РЦ «Назарет» на теми: «Попередження рецидиву в лікуванні узалежнень», «Консультування клієнтів», «Створення груп взаємодопомоги», «Психологічна допомога сім’ям алко- і наркозалежних людей»,. Всі ці тренінги включатимуть елементи попередження алко- і наркозалежностей. Відбудеться  також тренінг  для працівників РЦ «Назарет» з проектного менеджменту та менеджменту неприбуткових організацій з метою розширити знання працівників щодо діяльності неприбуткових організацій та виробити навики ведення проектної діяльності.

Персонал «Назарету» матиме велику користь від реалізації цього проекту, оскільки протягом 4 місяців їх навчатимуть як  краще розуміти і допомагати клієнтам, здійснювати реабілітацію клієнтів на високому рівні. Їм нададуть для роботи сучасне професійне обладнання.

Проект  «Зміцнення потенціалу Реабілітаційного Центру «Назарет» поділяється на дві частини. Перша – це тренінги, які будуть вестися спеціалістами, що мають досвід роботи з реабілітації алко- і наркозалежних людей. Ці тренінги реалізують можливість працівників і волонтерів  РЦ «Назарет» отримати цінну, сучасну інформацію щодо методів роботи у професійній діяльності.

Другою частиною проекту буде створення ресурсного центру, який міститиме фахову літературу, фільми, навчальні диски та техніку, необхідні для ефективної праці консультантів РЦ «Назарет», а також для покращення послуг.  Створення цього ресурсного центру сприятиме кращій  професійній підготовці працівників і волонтерів до ефективного консультування клієнтів.

Ми дуже зацікавлені у зміцненні потенціалу Реабілітаційного центру та покращенні реабілітації залежних людей, оскільки цей центр є єдиним у Західній Україні.  Проект матиме довгострокові результати, оскільки надбаннями ресурсного центру зможуть скористатися і майбутні клієнти і нові працівники «Назарету». Користувачами проекту будуть люди з усіх регіонів України, а також з-за кордону, які в майбутньому прийдуть на реабілітацію до «Назарету».
Висловлюємо вдячність Деймону Сміту за виявлення  небайдужості до проблем реабілітації, активності для створення проекту з метою допомогти людям.

 

Джерело: Сайт Карітасу СДЄ

banner

Архів
^ Догори