SDE

У Катедральному соборі відбулись дияконські свячення

01 травня 2017
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
30 квітня, у Неділю жінок-мироносиць, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобич. Під час богослужіння єпископ уділив дияконські свячення брату Миколі Мисіву, випускнику Дрогобицької духовної семінарії.

Під час проповіді владика Ярослав зауважив, що недільне євангельське читання можна умовно поділити на дві частини. У першій розповідається про день смерті Христа, а саме як побожний чоловік Йосиф Ариметейський подбав про похорон тіла Господнього. У другій частині мова йде про "таємний початок нового тижня - перший день нового сотворіння". "У цей день, перший по суботі, жінки, що раніше лише споглядали на місію, яку виконували Йосиф з Ариматеї і Никодим, стають головними особами у благовісті воскресіння", - наголосив проповідник.

Відтак владика Ярослав закликав вірних поглянути на жінок-мироносиць як на символ практикуючого християнина. "Дивлячись на їхню любов до Бога і вірність, подумаймо, чи ми кожної неділі і свята йдемо до Святого Храму, а отже, чи шукаємо Христа,

прагнемо зустрічі з Ним?" - запитав проповідник. "Пахучим миром", яке християнин може принести Богові - це щира молитва, покора, смиренність, чистота серця, любов і повагу до ближнього. "Просімо у Воскреслого Господа благодаті Святого Духа, щоб просвітив наш розум, очистив серце, допоміг побачити себе в євангельських повчаннях і прикладах і через пережиття Євангелія змінити наше життя на гідне і християнське", - сказав у підсумку єпископ.

Після завершення богослужіння єпископ привітав новопоставленого диякона Миколу і подякував його батькам, родині, духовним наставникам за товаришування йому на дорозі до тайни священства.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Катедральний собор, Ярослав (Приріз), свячення

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори