SDE

Катехит — це християнин, який носить у собі пам’ять про Бога, щоб ділитися нею з іншими [фото]

25 вересня 2017
Друк E-mail
Фото Катехитичної комісії
«Поможіть нам, священикам, поможіть мені, Вашому душпастиреві, розширити між людьми, а передовсім поміж молодими, знання святої віри, знання катехизму. Це найліпший спосіб причинитися по своїх силах до душпастирської праці в Церкві, це найкращий спосіб виконати самим ділом християнську любов ближнього, а тим покажете також і найкращу та найбільшу любов до свого народу». /Митрополит Андрей Шептицький/ 

Із благословенням працювати легко, вірніше, не працювати, а служити ближньому. Адже катехизація — це не фахова робота, а місія. Це покликання служити в Церкві.

На цей навчальний рік благословення на катехитичне служіння в наших парафіях отримали 147 осіб.Майже сім десятків із них прибули до Дрогобича, щоб отримати це благословення особисто із рук свого Архипастиря. Відбулась ця подія напередодні Дня катехита 23.09.2017 р. Б.

Розпочали цей благодатний день із Архиєрейської Божественної літургії у катедральному соборі Пресвятої Трійці. Особливої урочистості богослужінню надавав ангельський спів хору під керівництвом п. Ірини Захарій.

У своєму пастирському слові Владика Григорій Комар наголосив на важливості Катехитичної комісії та самого катехитичного служіння в Церкві, яке не приносить ні фінансового збагачення, ні особливої слави чи поваги, а часто ще й наражається на нерозуміння з боку тих, хто мав би допомагати. Та просив, щоб катехити не опускали рук, а продовжували засівати зерно, а ріст дасть Господь.

По закінченні літургії Владика Григорій звершив Чин благословення на катехитичне служіння.

«Благословенна катехитична родина» відправилась до залу єпархіального управління, де після святкової трапези відбувся семінар.

Ми, катехити, збагатилися безцінним знанням про головні гріхи та протилежні їм чесноти. Саме такою була тема семінару, який провів о. Микола Витівський, Голова єпархіальної Катехитичної комісії. Ґрунтовно і дуже доступно о. Микола пояснив розуміння гріха та першопричини гріховного стану людини – пристрастей. Закарбувалась у пам’яті теза: «Вести боротьбу тільки із гріхами-вчинками так само безуспішно, як зрізати бур'яни, що з'являються на городі, замість того, щоб виривати їх з корінням і викидати.Корінь усякого гріха – пристрасть».

Саме на цю тему в листопаді буде проводитися інтелектуальна гра «Що? Де? Коли?» для дітей двох вікових категорій. Голова комісії заохочував катехитів активно готувати команди до цього заходу, який буде проводитися на всеукраїнському рівні.

Хочемо подякувати усім, хто в цей день послужив нам, катехитам. Дуже приємні відчуття, що ми потрібні Церкві. Здавалось, що тобі «виросли крила», і ти готовий «летіти» на свою парафію, широко відчинити двері катехитичної школи, запрошуючи усіх до «спільного причастя» Божим Словом.

Вдячні катехити

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Григорій (Комар), Катехитична комісія, Катедральний собор

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори