SDE

У Старому Самборі посадили алею калини [фото]

05 квітня 2017
Друк E-mail
Фото Наталії ДУШНОЇ
Ідея отця-декана Михайла Николина – посадити калинову алею у Старому Самборі – нам відразу сподобалася. Але ми й не уявляли, про що будем думати, коли перед тим, як садити деревцята, прибиратимемо територію. Отож, п’ятничного дня, 29 березня, під час весняних канікул наш ранок розпочався з того, що УМХівці та пластуни міста зібралися на церковному подвір’ї у «Карітасі». Зручно одягнені, «озброєні» великими пакетами для сміття та робочими рукавицями ми були готові до роботи. Як і кожну добру справу, прибирання почали з молитви. 

Працювали дружно, старанно і допомагали одні одним. Але, те що ми відчували, передати словами годі. Що ми тільки не витягували з міського потічка: здохлі кролики, кури, киці та собачки, вареники, консервні банки-блашанки та інше. «Схаменіться, будьте люди!» -спадала на думку Шевченкова цитата. Так, буде нам лихо, бо люди не думають, яку шкоду завдають довкіллю, адже більшість із сміття, що тепер викидають, розкладається в природних умовах сотні років.

Мене, як і 35 інших друзів, дуже дратувало усвідомлення того, як люди так безвідповідально ставляться до природи.

Чисті міський сквер, територія біля церкви, потічок та узбіччя дороги вздовж цвинтаря – і багато мішків непотребу, який вивозили комунальники міста –результат нашої роботи. Наша праця дала позитивний результат. На чистій території вже не соромно було садити молоді деревцята калини. Тепер ми гордимося собою, бо, витративши кілька годин свого часу, ми стали корисними для суспільства і природи: біля цвинтарної огорожі тепер зростатимуть понад 80 кущів калини – символу України.

Після потрібної праці помолились, повернулись до «Карітасу», де на нас чекав теплий чай, смачні канапки та солодощі. А кожен з нас пригадуватиме слова випадкової перехожої жительки Старого Самбора, яка сказала нам: «Ви зробили добру справу і мертвим, і живим».

Наталія ДУШНА, УМХ

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори