SDE

«Українська Молодь - Христові» Старого Самбора провела незабутні дні з Богом [фото]

20 липня 2015
Друк E-mail
Нещодавно у Старому Самборі при парафії Святого Миколая було створено організацію "Молодь Христова", яка одразу завоювала прихильність у юнацтва. Займається з молоддю отець Олег Здреник. Зазначимо, що організація попри кортокий термін функціонування вже має свою популярність, хорошу репутацію, та ряд добрих справ.

Надворі літо, а це означає, що є сотні різних способів проводити свій час. Кожен обирає свій. Ми ж, Молодь Христова міста Старого Самбора, вирішили провести свої канікули разом із Богом.

Тому і вирушили в християнський табір у село Волосянка, що на Сколівщині. Вже з перших хвилин таборування ми відчули теплу і дружню атмосферу на нашій сарепті. Ці дні ми не забудемо ніколи, адже кожен і з них по-своєму особливий. Ось як проходив один із наших днів. Традиційно він  розпочався зарядкою. Я впевнена, що це найцікавіша зарядка у моєму житті, адже ще ніколи я не прокидалася під грецьку музику! Згодом Служба Божа, а далі смачний сніданок, який теж розпочинався і закінчувався молитвою, після години вільного часу нам проводили цікаву бесіду із семінаристами про покликання . Темами наступних днівсарептування було знайомство із життям-служінням Великого Сина Українського народу - Андрея Шептицького. Найбільше нам припали до душі розважання над листами великого Митрополита до своєї матері Софії. Після години вільного часу знову всі разом збиралися на подвір'ї, а там - цікаві ігри, танці. Для прикладу абсолютно нове, з чим ми познайомилися,  – це танець банс, що означає  перерва, оплески, вибух емоцій,зняття напруги між різними завданнями. Банс робив  атмосферу простішою і невимушеною, створював радісний  настрій. Після обіду– ще цікавіше. Захоплюючий квест подарував нам безліч вражень, Ми вибирался на гору, аби заспівати   веселу українську пісню, шукали у лісі семінариста, аби швидше відгадати загадки, вчилися складати квіточки з паперу, хоча, звісно, виходило не одразу,  та це дуже нас веселило. Потім дві команд разом склали із отриманих пазлів біблійний вислів про любов. Далі  вечеря, вечірні молитви та перегляд фільму.Втомлені, але щасливі усізасинають в очікуванні нового дня.

Кожен з п’яти проведених у Сарепті днів, був надзвичайно цінним і цікавим. Перший, як і годиться,  – знайомство.Другого дня ми інсценізовували Ісусові притчі, але на новий лад. Таким чином, ми показували один одномуактуальність і потрібність Христової науки сьогодні.Ще інші дні– підготовка до КВК, ватра, і, власне, сам КВК.Коли вирушали у цю подорож, усі з 30 дітей, як і я, навіть не уявляли, наскільки наш відпочинок буде корисний. Дні таборування швидко промайнули, але дали нам розуміння, що у повсякденному житті можна кожен день проводити, не нудьгуючи, але проводити його з БОГОМ, а це найосновніше у житті.

-Я відчула, що змінилася після нашого табору. Мені захотілося більше часу проводити з Богом, та й взагалі по-іншому проводити своє літо. Ніякі дискотеки не можуть зрівнятися з тими враженнями, які ми здобули тут, -розповідає учасниця сарепти Наталя.

-Я все ще у пошуках, у пошуках себе, у пошуках Бога, я знаю, що мені це потрібно. А ще я знаю, що "Молодь Христва міста Старого Самбора" та ця сарепта допоможуть мені в цьому. З ними завжди тепло і затишно, весело і,водночас, комфортно тут завжди панує дружня атмосфера. Ти завжди можеш розраховувати на допомогу і підтримку справді вірних друзів.

Зовсім швидко пролетіли ці дні, і ось він-останній день, аж не віриться, що вже час повертатися додому, хоча і сумували за домівкою і родиною, та за час нашого відпочинку ми стали справжньою сім’єю, адже повсякчас панувала  атмосфера тепла  і затишку. Краса місцевих краєвидів, цікава програма, відпочинок з Богом забезпечили нам незабутні враження та спогади про нашу подорож. Ми сподіваємося, що зовсім скоро  зможемо зустрітися усі  разом на такому ж заході, зможемо отримати ще більше  незабутніх вражень.

Марія ОРИНЧАК

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори