SDE

Образ Божий у серці людини

№2 (141), лютий 2012 _ о. Олег КЕКОШ
Друк E-mail
Ілюстрація
Одна історія розповідає про художника, який вирішив намалювати картину «Тайна Вечеря». Для того, щоб намалювати обличчя апостолів, він шукав людей, риси яких найкраще б підходили. Але найважче йому було знайти натурника для образу Ісуса Христа. Він довго шукав, мандруючи різними містами, заглядаючи в обличчя людей. І, нарешті, знайшов. Це був побожний, чесний і працьовитий чоловік, обличчя якого сяяло благородністю і лагідністю. Він погодився допомогти художнику у зображенні постаті Ісуса Христа.

Для завершення картини залишалось намалювати апостола Юду-зрадника. Художник подався у злочинний світ, щоб там знайти образ жорстокої, зрадливої людини. Знайшовши такого чоловіка, митець запропонував йому певну суму грошей, щоб змалювати з нього образ Юди. А цей чоловік відповів: «Я вже раз тобі допоміг, іди геть від мене». Художник був переконаний, що вперше його бачить і ніколи сюди не приходив. А чоловік відповів: «Ти колись змальовував з мене образ Ісуса Христа, а тепер через свій духовний упадок я, на жаль, став подібним до Юди-зрадника». Після цієї зустрічі майстер довго намагався допомогти цьому чоловікові повернути його душі благородний образ Ісуса Христа через покаяння і переміну життя. І аж тоді завершив свою картину.

Дорога молоде! Ця повчальна історія говорить нам про те, що ми своїм життям віддзеркалюємо певний образ, який може змінюватись в кращу або гіршу сторону. Спосіб життя відтворюється в наших очах, на обличчі, в манерах і поведінці. Ціле наше життя – це боротьба світла добра проти темряви гріха. У цій боротьбі через гріх ми втрачаємо образ Божий і набираємо образу Юди-зрадника. Але через покаяння і переміну життя ми можемо повернути Божий образ і людську гідність.

Роздумуючи над своїм життям, поставмо собі запитання: який образ я відтворюю своїм життям сьогодні? Яким би я хотів бути і що для цього мені потрібно змінити?

Отож, розуміючи своє християнське покликання, стараймося зберегти світлий образ Божий у своєму житті та допомогти ближньому запалити це світло у його душі.

banner

Про часопис
"З любов’ю у світ" – єпархіальний молодіжний часопис – заснований у грудні 1999 року Божого. Часопис є щомісячним виданням, тираж якого складає 7000 примірників. За час існування часопису його редакторами були: о. Василь ПОТОЧНЯК та о. Василь ГОЙ. «З любов’ю у світ» - це часопис, який твориться молоддю для молоді. Автори часопису у своїх матеріалах розкривають теми духовного життя, стосунків у родині та виховання дітей. Історична рубрика знайомить читача з глибинами життя нашого народу. Щомісяця до редакції надходять питання на різноманітні теми. Ґрунтовні відповіді на ці запитання читачі дізнаються у черговому номері часопису.

Редактор:
о. Олег КЕКОШ

Адреса:
вул. Шевченка, 29/1
м. Дрогобич, Львівська обл.
82100 Україна

Тел.: +380324450110
Ел. пошта:
lubysvit@sde.org.ua

^ Догори