SDE

Звернення папи Франциска з нагоди 100-ої річниці від народження владики Степана (Чміля)

20 жовтня 2014
Друк E-mail

Великодостойному Братові
Владиці Ярославу (Прирізу),
Єпископу Самбірсько-Дрогобицькому
Української Греко-Католицької Церкви


Я з радістю я отримав вістку про святкування, які відбудуться у місті Судова Вишня з гарної нагоди сотої річниці від народження Слуги Божого єпископа Степана (Чміля). В період мого навчання я мав можливість познайомитися з цим священиком, першим українським салезіанином, який прибув до Буенос-Айреса в 1949 році та працював в колегії Рамоса Мехія "Wilfrid Baron de los Santos Angeles". Зазвичай, того року я прислуговував йому при престолі в щоденному служінні Літургії і вже відтоді був вражений його любов'ю до служіння Божественної Літургії та його апостольським запалом, підтвердженням чого було його життя, цілковито посвячене Євангелію та улюбленому українському народу.

Бажаю, щоб його приклад був зерном нових покликань, стимулом до старань у формуванні молоді та поштовхом до євангелізації, щоб ціла Українська Греко-Католицька Церква, у нових соціальних умовах, могла бути вірною місії, яку їй довіряє Господь.

Запевняючи, що духовно приєднуюсь до святкувань, які відбуваються у Судовій Вишні, сердечно уділяю Тобі, Великодостойний Брате, а також довіреній Тобі пастві та всім присутнім вірним Апостольське Благословення як завдаток щедрих духовних благодатей.

Дано у Ватикані, 15 вересня 2014 року

Папа Франциск

Теми: Степан (Чміль), Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою
^ Догори