У Сприні відбувся відбувся молодіжний християнський табір-сарепта

03 вересня 2022
Друк
www.facebook.com
22-27 серпня 2022 р. Б. відбувався молодіжний християнський табір-сарепта. На ньому була присутня молодь Братства української молоді (БУМ) при катедральному храмі Пресвятої Трійці м. Дрогобич (духівник о. Андрій Нискогуз), а також учасники спільноти "Ноїв Ковчег" м. Самбір, духівником якого є побожний і мегаталановитий о. Тарас Рисей.

Сарепта відбувалася у мальовничому с. Сприня, а саме в Центрі національно-патріотичного виховання ім. Президента УГВР Кирила Осьмака.

На сарепті впродовж тижня щоранку молилися Літургію, просвічувалися духовними науками священників та семінаристів (дві духовні бесіди з семінаристами щодня), грали пізнавальні ігри, змагалися на конкурсах, танцювали на вишиваній вечірці у День незалежності...

Родзинкою табору були гості-ментори, які ділилися цінним досвідом із сарептянами: фітнес-блогерка Наталія Терлецька розповідала про здоровий спосіб життя, філологиня Ірина Славич доповідала про українську мову, а ось іконописець та письменник - о. Михайло Олійник - презентував власну книгу про Пацлавську Богородицю в Кальварії! Хай Бог благословить їх за старання та присвячений час.

В останній день - вечір КВК, на якому кожна група сарептян ставила на сцені гумористичні номери. В останню ніч - палахка ватра, пісні під гітару...

Все завершилось прощею до с. Губич на Добромильщині. Отець Павло Гачан, якому щиро вдячні за допомогу, провів учасників сарепти Хресною Дорогою аж до Пастушкової церкви, що стоїть віками посеред лісу (приблизно 3 км). Тут і сталося за переданням об'явлення Богородиці!

Велике спасибі адміністрації Центру національно-патріотичного виховання ім. президента УГВР Кирила Осьмака, а саме директорові Михайлу Кузьмич-Цимбрилі та його заступникові Руслану Хомину! Дякуємо кухарям Центру за смачнющі сніданки, обіди та вечері! З такими не страшно відбудовувати з руїн Україну після цілковитої перемоги!

Окрему подяку складаємо о. Тарасу Рисею, який взяв на свої плечі левову частку організації сарепти та своїм теплом, любов'ю, глибокими проповідями, щирою молитвою, унікальними піснями та вродженим гумором опромінював увесь табір.

Вдячні також голові спільноти Ноїв Ковчег Софії Голець; справжнім чоловікам, які організували здоровецьку ватру - Олександрові Іванику з його друзями; усім помічникам-аніматорам, братам-семінаристам - Дмитрові Білому, Олегові Миську, Святославові Кілочку та Богданові Піддубному! Браття, Ваші науки та труди - безцінний скарб! Так тримати і тільки примножувати Богом дані таланти!

Дякуємо "бумівцям", які відгукнулися і взяли активну участь у сарепті. Ви - найкращі!

Господи, слава Тобі за все! Останній тиждень серпня став чудовим акордом літа 2022-го!

За матеріалами фейсбук сторінки Kaтедрального Собору Пресвятої Трійці м. Дрогобич “Katedra Sde”

Теми: Дрогобицький деканат, Самбірський деканат

Інші публікації за темою