Владика Григорій взяв участь у прощі в Кохавині [фото]

27 травня 2015
Друк
22-24 травня у Кохавині проходили святкування Великого відпусту. В п’ятницю ввечері прихожани і паломники зібралися у каплиці біля чудотворного джерела, щоб Молебнем до Богородиці розпочати цьогорічні святкування. Опісля в соборі була звершена Свята Літургія, яку очолив і виголосив проповідь о. Михайло Микитчин з с. Заріччя. Суботній день розпочався Святою Літургією за упокій. Ввечері був відслужений Молебень до Богородиці та Вечірня з Литією, яку очолив о. Ігор Стельмах, настоятель монастиря св. Герарда у співслужінні монашої спільноти. Хор студентів Львівської Духовної семінарії товаришував молитві чудовим співом.

В неділю до Кохавини прибули численні паломники з різних місць Західної України, зокрема велопрощею. В цей день всі присутні, а особливо кохавинські діти, вітали у відпустовому місці владику Григорія, єпископа-помічника Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Владика Григорій очолив Святу Літургію, звернувся до численно зібраних вірних з пастирським словом. Святу Літургію супроводжував хор «Аксіос» зі Львова. Після заамвонної молитви відбувся літургійний акт посвяти України під Покров Пресвятої Богородиці. На завершення богослужіння о. Іван Левицький, вікарій Львівської Провінції Редемптористів, висловив владиці слова вдячності за візит.

На подвір’ї перед собором на паломників чекав почастунок від спільноти монастиря, яким радо ділилася молодіжна спільнота «Кохавинські зорі». Протягом днів відпусту була можливість приступити до святого таїнства покаяння.

Редемптористи з Кохавини

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Григорій (Комар)

Інші публікації за темою