У Катедральному соборі відбувся чин архиєрейського найменування єпископа-помічника Самбірсько-Дрогобицької єпархії [фото&відео]

21 серпня 2014
Друк
Фото Олега БІСИКА
Владика-номінат Григорій (Комар)
Увечері, 21 серпня, у Катедральному соборі Пресвятої Трійці в Дрогобичі Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, у співслужінні владики Ігора (Возьняка), Митрополита Львівського, та владики Ярослава (Приріза), єпископа Самбірсько-Дрогобицького, здійснив чин найменування владики-номіната Григорія (Комара).

Спершу владика Богдан (Дзюрах), секретар Синоду Єпископів УГКЦ, зачитав декрети Глави УГКЦ про найменування та проголошення протоієрея Григорія Комара єпископом-помічником Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ. У декретах сказано про обов’язки єпископа перед Божою Церквою та висловлено прохання до вірних Самбірсько-Дрогобицької єпархії з пошаною прийняти нового єпископа.

Відтак владика-номінат висловив свою згоду, склав визнання віри та, поставивши руку на Євангеліє, присягнув на вірність Вселенському Архієрею Франциску, папі Римському, Блаженнішому Святославу Шевчуку, Главі й Отцеві УГКЦ, та їх наступникам.

Після завершення чину найменування владика-номінат Григорій (Комар) очолив богослужіння Великої Вечірні.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Автор світлин та відео - диякон Олег БІСИК

ВІДЕО

Теми: Григорій (Комар), Ігор (Возьняк), Блаженніший Святослав, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою