У Дрогобичі відбувся фестиваль "Молодь колядує" [фото]

12 лютого 2013
Друк
Фото Петро ОРИЩИЧА
Учасники фестивалю "Молодь колядує"
10 лютого з благословення владики Ярослава (Приріза), єпископа Самбірсько-Дрогобицького, у Дрогобичі, у приміщенні Центру душпастирства молоді, відбувся молодіжний фестиваль "Молодь колядує". Захід організувала Єпархіальна молодіжна комісія на чолі з о. Олегом Кекошом.

Для участі у фестивалі прибули молодіжні колективи з різних парафій Самбірсько-Дрогобицької єпархії разом із своїми духовними настоятелями. Згідно з програмою заходу, молодь представила глядачам різдвяні дійства вертепу. Рівно ж учасники фестивалю виконували народну творчість різдвяного циклу: співали колядки, щедрівки та вінчували.

Захід розпочався зі слова о. Олега Кекоша, голови Єпархіальної молодіжної комісії, який від імені правлячого архиєрея привітав усіх присутніх. Священик наголосив, що українська народна традиція є багатою на різні форми святкування Христового Різдва. За давнім звичаєм, ми колядуємо два з половиною місяці: починаючи від свята Введення у храм Богородиці аж до свята Стрітення Господнього.

Усі, хто був присутній на фестивалі, мали змогу почастувати святковою кутею, пампушками, солодощами та узваром, які з цієї нагоди приготували працівники Центру душпастирства молоді. Для усіх це різдвяне дійство стало спільною молитвою прослави новонародженого Спасителя.

ФОТОРЕПОРТАЖ - Автор світлин - Петро ОРИЩИЧ

о. Олег Чупа,
Прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Комісія у справах молоді

Інші публікації за темою