Правлячий архиєрей відвідав храм, де знаходиться Самбірська чудотворна ікона Пресвятої Богородиці

08 січня 2012
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав з духовенством храму Різдва Пресвятої Богородиці м. Самбора та з учасниками дійства вертепу
8 січня владика Ярослав (Приріз) відвідав з пастирським візитом храм Різдва Пресвятої Богородиці м. Самбора. Згідно з багаторічною традицією, правлячий архиєрей Самбірсько-Дрогобицької єпархії, в день празника Собору Пресвятої Богородиці молиться з вірними у храмі, в якому перебуває Самбірська чудотворна ікона Пресвятої Богородиці.

"Ми творимо сьогодні цей молитовний собор саме тут, у стіп Чудотворної ікони Самбірської Богородиці, в якій слава багатьох чудесних уздоровлень, вдячність та благодарення нужденних. Перед нею зупинялися впродовж століть як вельможі й князі, так і простий люд, збираючись на велилюдні прощі та відпусти", - зауважив єпископ, пригадуючи вірних історію Самбірської чудотворної ікони.

Роздумуючи над постаттю Пресвятої Богородиці, архиєрей наголосив: "У наших скорботах, болях та випробовуваннях ми завжди прибігаємо до благодатної помочі нашої Небесної Заступниці – Матері Божої і Матері кожного з нас. Вона своєю материнською любов'ю укріплює нас, помагає нести наш життєвий хрест, перемагати труднощі та спокуси, здійснювати наш життєвий шлях на славу Божу, на благо нашої земної Батьківщини, на благо і спасіння наших Родин та ближніх".

Після завершення богослужіння молодь парафії привітала усіх присутніх з різдвяними святами та показала театральне дійство вертепу.

Нагадаємо, що у свято Різдва Христового владика Ярослав очолив святкові богослужіння у катедральному храмі Пресвятої Трійці. Рівно ж напередодні різдвяних свят правлячий архиєрей звернувся з пастирським словом до духовенства, монашества та вірних Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз), Самбірський деканат, відпустові місця

Інші публікації за темою