Митрополит Євген Попович у Дрогобичі: Коли серце стає храмом Божим, то його не можливо знищити, бо в ньому весь час пульсує Божа благодать, Божа любов [відео&фото]

13 червня 2022
Друк
13 червня у Катедральному Соборі Пресвятої Трійці, в Дрогобичі, з нагоди храмового праз-ника відбулась Архиєрейська Літургія, яку очолив владика Євген Попович, Архиєпископ і митрополит Перемисько-Варшавський, Голова Канонічного відділу УГКЦ, у співслужінні з владикою Ярославом Прирізом, єпископом Самбірсько-Дрогобицьким УГКЦ, владикою Григорієм Комаром, єпископом-помічником Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ, та гроном священнослужителів катедрального храму та м. Дрогобича. Богослужінні супрово-джував дитячо-молодіжний хор «Відлуння» (регент Надія Бунь). 

Під час проповіді владика Євген зазначив, що у ці святкові дні, особливі для нашої Церкви, ми на колінах з глибини серця прикликаємо Святого Духа: "Царю Небесний, Утішителю, Душе істини", - щоб Він потішив наші душі, особливо ті серця, що переживають горе, щоб Він приніс спокій, те все, що людині так сьогодні потрібне. "Святий Дух - це сам Господь Бог, який хоче жити в наших серця, який хоче, щоб наші серця попри всі негаразди, які пе-реживаємо, були Його храмом", - наголосив проповідник.

Владика Євген пригадав вірним слова св. Павла, в яких апостол наголошує: "Ви - храм Бога Живого" (2 Кор 6, 16). "Цей живий храм у ці дні Бог хоче наповнити через Зшестя Святого Духа, який є однією з Осіб Пресвятої Трійці і водночас Самим Богом. Його сьогодні в особ-ливий спосіб славимо, щоб серце кожного вірного нашого народу стало Його храмом, щоб ніхто з нас не загинув. Коли серце стає храмом, то його не можливо знищити, бо в ньому весь час пульсує Божа благодать, Божа любов", - наголосив проповідник.

Далі митрополит зазначив, що в цьому році, особливому для нашого народу, коли ми пере-живаємо новітні страсті, нам треба з більшою наполегливістю просити, щоб Божа благодать зійшла не тільки на наші серця, але на всю українську землю, і оновила її обличчя. Кажучи це, проповідник пригадав приїзд папи св. Івана Павла ІІ до Варшави, який мав місце після розпаду Радянського союзу. Тоді Святіший Отець звернувся в молитві, щоб Святий Дух зій-шов і оновив обличчя польської землі. "І сталося чудо. Ця земля зазнала зміни. Будучи кому-ністичною впродовж кількох десятиліть, вона почала перетворюватись на нову країну, краї-ну, де шануються права людини, країну, яка сьогодні стала пристановищем для багатьох українців, що втікають від війни на своїй землі", - зауважив проповідник.

Відтак владика Євген зазначив, що подібно й сьогодні слід молити Святого Духа, щоб діяв серед нашого народу. "Просимо сьогодні про обнову української землі, бо вона також є вар-тою Божої уваги, бо на ній живуть люди, що є храмом Бога живого, які мають свої мрії, во-ліють творити добро в своєму житті, воліють творити добро для свого народу. Цієї волі ніхто не може нам забрати, як би не старався. Це не можливо!", - наголосив проповідник.

Наприкінці Літургії владика Ярослав подякував митрополиту Євгену, владиці Григорію, священнослужителям, братству і сестринству парафії, волонтерам, хористам, всім небайду-жим до долі нашого народу, воїнству і всім молільникам. Владика побажав всім, щоб Дух Божий супроводжував нашу ходу до перемоги і наблизив цей Великдень України!

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

 

ФОТОРЕПОРТАЖ

Автор світлин Сніжана ЩУР

 

 

Теми: Ярослав (Приріз), Євген (Попович), Григорій (Комар), Катедральний собор

Інші публікації за темою