У Катедральному соборі пролунала молитва у День Соборності [фото]

22 січня 2022
Друк
Фото Пресслужби СДЄ
22 січня 2022 р.Б. з нагоди Дня Соборності Української Держави в катедральному соборі Пресвятої Трійці в м. Дрогобичі була відслужена Архиєрейська Божественна Літургія. Урочисте богослужіння очолив преосвященний владика Ярослав (Приріз), Єпископ Самбірсько Дрогобицької Єпархії УГКЦ, у співслужінні владики Григорія (Комара), Єпископа-помічника, а також священнослужителів Дрогобицької духовної семінарії і катедри.

У своєму слові, виголошеному після Євангельського читання, владика Григорій наголосив на великому значенні релігійності українського народу в утвердженні його державної єдності шляхом об’єднання Української і Західноукраїнської Народних Республік у 1919 р.Б. Про це, за словами архиєрея, свідчить, зокрема, й сам термін, який був обраний для позначення цієї знаменної події – Соборність. Єпископ зазначив, що, як і більш ніж 100 років тому, перед Соборною Українською Державою стоять подібні зовнішні і внутрішні виклики. Суттєвою зовнішньою загрозою є агресія північно-східного сусіда, який намагається знищити Україну. Не менш небезпечною є внутрішні чвари, які послаблюють український народ перед обличчям зовнішніх небезпек. У такій ситуації, наголосив владика Григорій, надзвичайно важливою є Божа підтримка та мобілізація притаманних українцям рис – свободолюбності і гідності.

Наприкінці урочистого богослужіння було піднесене особливе моління за український народ. Насамкінець владика Ярослав подякував усім присутнім, що у такі непрості для України часи пам’ятають про важливість молитви.

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: Катедральний собор, Ярослав (Приріз), Григорій (Комар)

Інші публікації за темою