Владика Ярослав проголосив в м. Дрогобичі окрему парафію [фото]

01 листопада 2020
Друк
Фото пресслужби СДЄ
1 листопада преосвященний владика Ярослав, Єпископ Самбірсько-Дрогобицький, здійснив пастирську візитацію парафіяльної громади Св. Влкмч. Пантелеймона.Дрогобицького деканату. У рамках візитації архиєрей у співслужінні деканального духовенства очолив Архиєрейську Божественну Літургію в каплиці ікони Самбірської Богородиці, в якій моляться жителі міського мікрорайону поблизу лікарняного містечка.

В своїй гомілії, відштовхуючись від євангельської притчі про сіяча, владика Ярослав, зокрема, сказав: «У притчі Христос порівнює Слово Боже до зерна, яке сіється, а грунт означає внутрішню диспозицію людей. Таким чином, зростання Царства Божого залежить, згідно з Ісусом, також і від нас, бо вільна людська воля, несе відповідальність за це зростання. Зерно можуть потоптати люди, видзьобати птиці, заглушити терня. Цей образ Слова – Зерна відкриває нам кенозис – сходження самого Бога, Який з любові до людини у Воплоченні стає вразливим аж до смерті і то хресної. Також у притчі нас вражає до певної міри щедрість Сіяча – він не жаліє зерна, а сіє всюди. Бог не нав’язує нам своє слово, Він нам його пропонує. Тому Господь знову і знову виходить сіяти своє Слово широко, вдосталь і щедро».

Продовжуючи проповідь архиєрей звернув увагу що: «Словами сьогоднішньої притчі Господь хоче нам сказати, наскільки важливим є грунт, тобто людське серце, у сприйманні Слова Божого. Людей, які чують та виконують слово, Ісус називає щасливими: «Блаженні ті, що слухають Боже слово і його зберігають» (Лк 11, 28). Зростати в статусі учня Ісуса (тобто бути християнином) означає дозволити слову пускати корінь вглиб нашого серця, щоб відтак могти встояти в час випробувань та спокус, яких не бракує кожного дня і кожної години. Плід завжди приноситься у терпінні (пор. Лк. 8, 15). Неможливо принести добрий плід віри, не бажаючи нести у своєму житті страждання. Якщо людина уникає всілякого страждання, не готова пожертвувати чимось своїм заради іншого, вона не зможе приносити плоди добра».

Наприкінці Божественної Літургії було оприлюднене рішення єпископа про створення окремої парафії Св. Влкмч. Пантелеймона, яка до цього часу була дочірньою громадою парафії Пресвятої Трійці. Єпископ висловив слова вдячності священнослужителям, які опікувалися місцевою парафіяльною громадою, а також представив настоятеля новопроголошеної парафії, наголосивши, що таким чином розпочинається новий етап розвитку цієї парафії у дрогобицькому мікрорайоні, який стрімко розвивається.

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ 

 

Теми: Дрогобицький деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою