Владика Ярослав: Сенсом і мотивом нашого життя є любов

23 лютого 2020
Друк
Фото пресслужби СДЄ
23 лютого владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці, в м. Дрогобич.

Під час проповіді владика Ярослав пояснив євангельську розповідь про Страшний суд (див. повний текст проповіді). Єпископ зауважив, що, готуючи нас до Великого посту, Церква пригадує, що колись усі ми постанемо перед обличчям Живого Бога, Який прийде у славі судити живих і померлих. Якщо перший прихід Христа був тихим і вбогим, то другий буде у славі. "Ісус тут постає як могутній Суддя, Цар і Володар, якого супроводжують ангели небесні та на голос Якого постають усі народи в усіх поколіннях", - наголосив владика Ярослав.

Далі проповідник зауважив, що інколи люди говорять, що не знають як любити Бога, як вірно Йому служити. Відповідь проста – через ближнього. "Бог не вимагає від нас чогось, що є понад наші сили та можливості. Нема потреби витрачати величезні кошти, потрібно лишень бути відкритим на просту поміч людям у їх щоденних справах. Сьогоднішня благовість найкраще показує правдивий шлях навіть найпростішим людям до слави", - додав владика Ярослав.

Останній суд буде часом справжнього торжества правди та світла. "Християни покликані очікувати зустрічі з Богом не із панічним почуттям страху, а жити правдивою вірою, приправленою ревною та діяльною любов’ю, сповнюючись надією на Боже милосердя та доброту. Бог не є тим, хто підстерігає нас, щоби тільки осудити за злі вчинки", - наголосив єпископ.

У день Страшного суду промине час віри, бо в цей день усім споглядатимуть блиск Божої слави, бачитимуть Бога так, як ніколи перед тим. "Час надії також пройде, адже тоді все сповниться, це буде справді восьмий день – останній день становлення і перший день вічності. І на цьому порозі ми будемо стояти", - пояснив проповідник. Розповіддю про Останній суд Ісус хоче нам пригадати, що "сенсом і мотивом нашого життя є любов". Якщо людина не керується в житті законом любові, то ризикує опинитись по-лівиці Христа та почути прикрі слова: «Ідіть від мене геть, прокляті, в вогонь вічний, приготований дияволові й ангелам його; бо голодував я, і ви не дали мені їсти; мав спрагу, і ви мене не напоїли; був чужинцем, і ви мене не прийняли; нагим, і ви мене не одягнули; недужим і в тюрмі, і не навідались до мене» (Мт. 25,41-43).

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою