Оголошено про скликання Собору Самбірсько-Дрогобицької Єпархії

07 листопада 2019
Друк
7 листопада 2019 р.Б. владика Ярослав (Приріз), Єпископ Самбірсько-Дрогобицький, в апостольській турботі про пожвавлення життя і діяльності парафіяльної спільноти, керуючись нормами церковного законодавства та постановами Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви (Рим, 1-10 вересня 2019 р.Б.), у рамках підготовки до VІI-ої Сесії Патріаршого Собору УГКЦ, засягнувши думки Пресвітерської ради СДЄ (Дрогобич, 5 листопада 2019), проголосив декрет про скликання чергової сесії Собору Самбірсько-Дрогобицької Єпархії на тему: «Еміграція, поселення і глобальна єдність Української Греко-Католицької Церкви». Єпархіальний Собор пройде 9 травня 2020 р.Б. в м. Дрогобичі.

Секретарем Єпархіального Собору іменований владика Григорій, єпископ-помічник і протосинкел Самбірсько-Дрогобицької єпархії, який в процесі підготовки до цього заходу, за допомогою Секретаріату та Підготовчої комісії, займеться організаційними питаннями. Підготовка до Єпархіального Собору відбуватиметься поетапно на трьох рівнях: парафіяльному, регіональному та єпархіальному. В процесі цього обговорюватимуться питання до дискусії, приготовані єпархіальною Робочою групою і Секретаріатом Патріаршого Собору. Після закінчення регіональних зустрічей Підготовча комісія проаналізує усі зібрані матеріали і передасть їх для подальшого опрацювання Секретаріатові VII сесії єпархіального собору, який буде безпосередньо займатися його організацією і проведенням. Одним з завдань єпархіального собору є підбір делегатів, які візьмуть участь в VII-ій Сесії Патріяршого собору УГКЦ, яка відбудеться 26-29 серпня 2020 р. в м. Львові.

Єпархіальний собор – це дорадче зібрання представників духовенства, богопосвячених осіб і мирян Єпархії, яке покликане допомогти єпархіальному єпископу в забезпеченні духовного добра всієї довіреної йому пастви. Собор здійснює свою діяльність відповідно до кан. 235−242 ККСЦ, Канонів партикулярного права УГКЦ, рішень Митрополичого Синоду, декретів та вказівок єпархіального єпископа.

Теми: Григорій (Комар), Єпархіальний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою