Владика Ярослав помолився з учасниками 13-го з'їзду "Матерів в молитві" Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ [фото]

29 червня 2019
Друк
29 червня 2019 р.Б. преосвященний владика Ярослав, Єпископ Самбірсько-Дрогобицький, очолив Архиєрейську Божественну Літургію у храмі Преображення ГНІХ у с. Рихтичі. Разом з архиєреєм молилися єпархіальне духовенство, місцеві жителі та членкині Руху «Матері в молитві», що разом зі своїми духівниками з’їхалися до цього мальовничого селища поблизу Дрогобича на свій щорічний загально-єпархіальний з’їзд, на який прибуло близько тисячі представників від понад 90 спільнот з майже 140 існуючих на території Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ.

Під час проповіді владика Ярослав, зупинився на рядовому євангельському читанні. Зокрема, відштовхуючись від Христових слів «Просіть, і дасться вам; шукайте, і найдете; стукайте, і відчинять вам. Кожний бо, хто просить, одержує; хто шукає, находить; хто стукає, тому відчинять» (Мт. 7.7,8), єпископ сказав: «Бог завжди вислуховує і відповідає на наші молитви, але Він відповідає по своєму, а це є відповідь досконалої любові і мудрості. Адже, якби Господь відповідав на наші молитви так, як ми їх в даний момент формулюємо, то це було б не завжди добре для нас, тому що в своєму невіданні ми часто просимо про речі, які були б часто некорисними для нас. Ці слова Ісуса свідчать не тільки про те, що Бог вислуховує нас, але і що Він відповідає нам мудро і з любов'ю. «…Ви не маєте, бо не просите. Ви просите, та не одержуєте, бо зле просите, щоби розтратити на ваші втіхи». (Як 4,2-3). Ісус Христос навчає, щоб ми були наполегливими в наших молитвах і ніколи не падали духом в молитві». Також архиєрей нагадав присутнім про те, що в 2019 р.Б. спливає 30 р. від виходу УГКЦ з катакомб, і ця річниця, за його словами, є доброю нагодою вчергове роздумати над власною церковністю та над роллю Церкви в суспільно-політичному житті українського народу. Також владика Ярослав промовив до зібраних: «Дорогі «Матері в молитві», я хочу подякувати вам, за те, що ви вдень і вночі скликаєте благодать Святого Духа на нашу землю і на наш український народ; що ви пригадуєте, ким ми є, що ми є дітьми Господа. Вчімося разом молитися, в нашій домашній церкві, передаваймо віру нашим дітям! Я бажаю, щоб кожна українська мати відчувала себе членкинею руху «Матері в молитві»».

Насамкінець о. Роман Федько, Єпархіальний духівник спільнот "Матері в молитві", висловив вдячність владиці Ярославу за підтримку, а також подякував парафіяльним духівникам, які супроводжували матерів під час загальноєпархіального з'їзду, який відбувається вже 13-ий раз.

 

Теми: Матері в молитві, рихтичі, Ярослав (Приріз), Лішнянський деканат

Інші публікації за темою