Митрополит Ігор у Дрогобичі: Довіряймо щиро Господу, який має Свої відмінні плани від людських, що завжди закінчуються успіхом [фото]

18 квітня 2019
Друк
Фото прес-служби СДЄ
17 квітня з нагоди 25-ліття інтронізації блаженної пам’яті владики Юліяна Вороновського, першого єпископа Самбірсько-Дрогобицького, у Катедральному соборі Пресвятої Трійці, в м. Дрогобич, владика Ігор, митрополит Львівський, очолив Літургію Напередосвячених Дарів. Митрополиту співслужили: владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, протопресвітери та священики єпархії.

Після завершення Літургії владика Ігор у слові до вірних звернув увагу на постать старозавітного патріарха Йосифа. "Господь провадив Йосифа трудною дорогою", - зазначив митрополит. На життєвому шляху Йосиф зустрівся з помстою рідних братів, які із заздрощів спершу хотіли вбити його, а врешті продали чужинцям.

Однак Бог не покинув Свого слуги. За його терпеливість і вірність, Господь вчинив його старшим над домом Потіфара. Потім за чесноту чистоти, несправедливе ув'язнення з Господнього натхнення фараон поставив його у Єгипті першим після себе, довіряючи свою печатку, що означало велику владу.

"Так благословить Господь своїх вірних слуг, які цілковито довіряють йому", - наголосив владика Ігор. Адже по-людськи здавалося б, що кинути людину в колодязь, продати чужим людям, потім бути кинутим у в'язницю - це кінець життя і кар'єри. "Довіряймо щиро Господу, який має свої відмінні плани від людських, що завжди закінчуються успіхом", - закликав вірних владика Ігор.

Далі владика Ігор очолив панахиду за упокій душі владики Юліяна Вороновського. Після завершення богослужінь владика Ярослав подякував митрополиту за прибуття до Дрогобича з нагоди 25-ліття інтронізації першого єпископа Самбірсько-Дрогобицького.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Катедральний собор, Юліан (Вороновський), Григорій (Комар), Ярослав (Приріз), Ігор (Возьняк)

Інші публікації за темою