У Лішнянському деканаті відсвяткували 25-ліття Самбірсько-Дрогобицької єпархії [фото]

30 жовтня 2018
Друк
Фото прес-служби СДЄ
28 жовтня владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відвідав з душпастирським візитом парафію с. Нижні Гаї на Дрогобиччині. Цього дня духовенство й вірні Лішнянського деканату святкували 1030-ліття Хрещення Руси-України і 25-ліття створення Самбірсько-Дрогобицької єпархії. З цієї нагоди владика Ярослав відслужив Архиєрейську Літургію в співслужінні о. Анатолія Полянка, декана лішнянського і адміністратора парафії, та священиків Лішнянського деканату.

Під час проповіді владика Ярослав пояснив Притчу про багача і Лазаря. Незважаючи на різні контрасти життя, що існували між багачем і вбогим Лазарем, між ним є щось спільне: обидва мусіли померти (див. повний текст проповіді). «Якраз смерть розбиває ідеологію суспільного поділу людей на категорії. Смерть виявляє найпотаємніші думки їхніх сердець та виставляє на показ саму основу їхнього життя», - сказав проповідник. 

Відтак Божий суд усе розставляє на свої місця. «Той, хто покладався на багатства, минуще та дочасне, падає в безодню пекла, а той, хто незважаючи на трясовину нещастя, хвороби та людську зневагу, знайшов Божу руку, що тримає світ у існуванні, він перейшов успішно житейське море та переставився на лоно Авраама», - зазначив владика Ярослав.

Притча про багача й Лазаря навчає, що ті, хто уповає на Бога, покладають в основу свого життя Його Слово, беруть за дороговкази – Божі заповіді, а за джерела освячення - Святі Тайни, ті після смерті відродяться в Божій присутності.

Сьогоднішня притча пригадує нам про те, що довкола нас постійно присутні немічні, хворі, вбогі діти Божі. «Їм через нас Господь хоче подарувати любов, надію та віру», - наголосив єпископ.

Після завершення богослужіння владика Ярослав привітав священиків і вірних 25-літнім ювілеєм єпархії. Єпископ також привітав о. Анатолія Полянка з 30-літнім ювілеєм священства і служіння в парафії с. Нижні Гаї. Після цього усім громадам Лішнянського деканату владика вручив пам'ятні грамоти.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Лішнянський деканат, Ярослав (Приріз), ювілейний рік

Інші публікації за темою