Отець Роман Мірчук до священиків єпархії: Пам'ятайте про ваше високе покликання, адже, входячи в Святая Святих, ви берете у свої руки Споконвічного Бога [фото]

12 жовтня 2018
Друк
Фото прес-служби СДЄ
11 жовтня завершився 2-й тур реколекційних наук для священиків Самбірсько-Дрогобицької єпархії, які провадив о. Роман Мірчук, настоятель парафії в м. Миколаїв на Півдні України. Дні духовної віднови завершились подячним молебнем, після якого владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, від імені всього духовенства подякував о. Роману за досвід, яким він впродовж цих днів ділився зі священиками єпархії.

"Пам'ятайте про ваше високе покликання, адже, входячи в Святая Святих, ви берете у свої руки Споконвічного Бога", - звернувся до священиків під час однієї з наук о. Роман Мірчук. За його словами, священик є тим, хто першим вчиться покаяння, хто під час літургійних молитов усвідомлює своє недостоїнство перед святістю Бога, а відтак допомагає іншим підійматись з гріхів.

Реколектант наголосив, що щоденне читання Святого Письма допомагає зрозуміти, що Бог величний, а ми - грішні. Читання Слова Божого відкриває нам ще одну істину, що Бог нас прощає людину.

Відтак о. Роман поділився роздумами про три чесноти: послух, чистоту й убожество, - а також як вони можуть бути реалізовані в житті парафіяльного священика.

Зазначимо, що реколекції для духовенства Самбірсько-Дрогобицької єпархії відбуваються щороку, восени. Метою днів духовної віднови є створення можливості для священнослужителів в атмосфері спільної молитви часослова збагатити свій особистий духовний досвід завдяки духовним повчанням реколектанта та особистому спілкуванню з ним. Упродовж наступних двох тижнів відбудуться ще два тури духовних реколекцій.

DSC06002

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Ярослав (Приріз), реколекції

Інші публікації за темою